2023 március 23

Elérte célját a Generali

Az idei első negyedévben is teljesítette stratégiailag kitűzött pénzügyi céljait a nemzetközi Generali Csoport.

A combined ratio a bevételhez képest kitűnően jó a 93,1 százalékos mértékével (+1,1%-p), annak ellenére, hogy a természeti katasztrófákhoz köthető kárkifizetések is növekedtek. Az életbiztosítási szektor kiemelkedően nyereséges volt, az új értékesítés nyereséghányada (NBM) 37,8 százalékra nőtt.

[extracode type=”ad” id=”in_post_trendextra” data=”103″]

A 13,6 százalékos gördülő sajáttőke-arányos megtérülés meghaladja a kitűzött 13 százalékos célt. A több mint 19,2 milliárd eurós díjbevétel összességében 2,5 százalékkal esett vissza. A nem-élet üzletág díjbevételei 1,9 százalékkal nőttek, míg az élet üzletágban a fegyelmezettebb hozzáállás hatására 4,6 százalékkal csökkentek. A vállalat tőkehelyzete továbbra is stabil, 195 százalékos gazdasági szolvencia rátával (Economic Solvency Ratio) – áll a közleményben.

A Generali Csoport májusban új stratégiát határozott meg a vagyonkezelési üzletág erősítésére. Ennek értelmében 2020-ig kiterjesztik a befektetési kapacitást és széle-sebb termékportfóliót építenek ki.

A cél, hogy 2020-ra a Generali 500 millió eurós vagyont kezeljen, a vagyonkezelési üzletág adózott eredménye pedig elérje az évi 300 millió eurót. A stratégia része a legnagyobb európai multi-butik-modellen alapuló biztosítási vagyonkezelő platform kiépítése.