2023 január 27

Együttműködési megállapodást kötött az NMHH az Infotér Egyesülettel

Az összefogást az információs társadalom fejlődésének támogatásával, valamint a lakosság, a gazdasági szereplők, az oktatási és kutatási szektor szakmai tájékoztatásával indokolták. Az NMHH küldetése a belföldi hírközlési piac szabályozása és felügyelete, figyelmének középpontjában a magyar információs társadalom fejlődése és az infokommunikációs szolgáltatások helyzete áll.

Az együttműködő egyesület szervezi Magyarország legrangosabb, leglátogatottabb infokommunikációs rendezvényeit, amelyek a hatóság közérdekű szakmai céljait is közvetítik – tették hozzá. Idei terveik között a közlemény szerint szakmai fórumok rendezése, kutatások és kiadványok készítése szerepelnek. Októberben rendezik meg az Infotér konferenciát, amelyen a szakemberek minden évben megvitatják a digitalizáció irányát, értékelik a technológiai fejlesztéseket, és tájékozódnak a további lehetőségekről.

A hatóság szakértőinek részvételével megrendezett tavalyi rendezvény hozzájárult ahhoz, hogy az infokommunikációs szektorban fennmaradjon a megbízható, kiszámítható és zavartalan piaci környezet. Az idei Infotér konferencia egyik fontos témája lesz a decemberben hatályba léptetett Digital Services Act, a digitális szolgáltatásokról szóló uniós rendelet, amely 22 év után váltotta fel a korábbi szabályozást. Magyarországon elsősorban az NMHH hatásköre a tájékoztatás ennek tartalmáról, valamint az, hogy a törvényben szabályozott kérdéseknek érvényt szerezzen, és figyelemmel kísérje azok piaci hatásait- olvasható a közleményben – közölte a távirati iroda.