2023 március 20

Egyre jobban teljesít a Sharp

Takarékossági intézkedések

A tavaly óta a tajvani Hon Hai Precision Industry Co. (tőzsdei nevén Foxconn) tulajdonában álló japán vállalat az idei, 2018 márciusában záruló üzleti évre 4 év óta először nyereséget vár – tette közzé a vállalat pénteken.

[extracode type=”ad” id=”in_post_trendextra” data=”103″]

A japán elektronikai konszern 59 milliárd jen (471 millió euró) nyereséget vár a 2017-2018-as üzleti évre, míg elemzők 41,9 milliárd jen profitot valószínűsítenek. Az éles ágazati verseny miatt takarékossági intézkedések bevezetésére kényszerült Sharp új menedzsmentjének döntései megtérülni látszanak.

Új befektetés

A Sharp azt tervezi, hogy a nehéz helyzetbe került Toshiba üzletágában, a chipgyártás területén fektessen be. A Foxconn az Apple legnagyobb iPhone beszállítója. Az iPhone legdrágább komponense az összeszerelési költségek 20 százalékát képviselő érintőképernyő. A Sharp egyike az iPhone három képernyő-beszállítójának.

[extracode type=”ad” id=”in_post”]

A Foxconn a Sharp kivásárlásával szakértők szerint a Samsung Display Co.-val száll versenybe a következő generációs iPhone képernyőjének beszállításáért. A héten jelent meg az a hír, miszerint a Foxconn-Sharp amerikai befektetésre készülhet, micro-LED képernyők technológiafejlesztése céljából.