2024 április 24

Duplázna a Waberer’s

A Waberer’s csütörtöki közleményében kiemeli, hogy alapítása óta mintegy 30 fuvarozó vállalatot olvasztott magába, kamat- és adófizetés, valamint értékcsökkenés előtti eredménye (EBITDA) évente átlagosan 15-20 százalékkal javul, és árbevétele is tartósan 10 százalék feletti növekedést mutat. Wáberer György elnök-vezérigazgató ennek a teljesítménynek a fokozására törekszik: középtávon a cég árbevételének akár akvizíciók révén történő megduplázását tervezi. A célkeresztben kis- és közepes magyarországi, illetve régiós fuvarozó vállalkozások állnak.

Az idei első tranzakció már le is zárult, és a Gazdasági Versenyhivatal jóváhagyása is megérkezett. A Waberer’s International Zrt. 51 százalékos részesedést szerzett egy magyar tulajdonban lévő nemzetközi fuvarozási vállalkozásban, a Transpont Hungária Kft.-ben. Ez a társaság 2011-ben 2,2 milliárd forint árbevételt ért el, amivel csaknem megduplázta egy évvel korábbi teljesítményét. A cég hetven EUR5-ös motorral meghajtott szerelvénye 2011-ben több mint 10 millió kilométert tett meg egységrakománnyal és szárazáruval rakottan Európa útjain.

A következő akvizíciós célpont egy saját szegmensében magyarországi piacvezető társaság. A túlnyomórészt élelmiszeripari termékek fuvarozására optimalizált, több száz speciális kamionszerelvényt működtető vállalat tulajdonosai magyarországi magánszemélyek. A cég árbevétele stabilan évi 10 milliárd forint nagyságrendű.

A Waberer’s International Zrt. az akvizíciók mellett fokozza kereskedelmi offenzíváját az Európai Unió országaiban. Kiemelten összpontosít legfontosabb öt európai piacára: Magyarország mellett Németországban, Nagy-Britanniában, Franciaországban és Olaszországban jelentkező fuvarozási igények kielégítésére. Ennek a célnak rendeli alá az idén flottájának bővítését 100 korszerű szerelvénnyel, és alkalmazotti létszámának 250 tapasztalt gépkocsivezetővel való növelését, miközben folyamatosan cseréli újabbakra szerelvényeit – áll a közleményben. A növekedési stratégiában kiemelt szerepe van a szolgáltatás minőségét és az operáció hatékonyságát növelő informatikai és telematikai rendszerek frissítésének.

A Waberer’s International Zrt. Kelet-Közép-Európa piacvezető logisztikai vállalata, Európa hatodik legnagyobb közúti fuvarozó társasága. 2.500 kamionszerelvényből álló flottája évente 250 ezer komplett rakományt 330 millió kilométer futásteljesítmény mellett juttat el Európa országaiba. A társaságnak Lengyelországban, Németországban, Romániában, Spanyolországban és Szlovákiában működnek leányvállalatai. A Waberer’s International értékesítési árbevétele 2011-ben 373 millió euró volt.