2024 május 24

Díjazták a Hajtás Pajtást

A Hungarian Business Leaders Forum szakmai támogatásával felkért független bíráló bizottság úgy ítélte meg, hogy a futárszolgálat egy olyan mintaértékű hazai vállalkozás, mely működését hosszú távú fenntartható stratégiai gondolkodás és felelős üzleti magatartás jellemzi.

A díjat a Hajtás Pajtás képviseletében Sinka Károly ügyvezető igazgató vette át 2015. október 16-án, a Figyelő TOP200 Gálán.

Követendő példa

Az idén második alkalommal átadott díjat Magyarország egyik legszélesebb körű CSR programját működtető vállalata, a Provident és hazánk több évtizedes múltra visszatekintő gazdasági hetilapja, a Figyelő azzal a céllal alapította, hogy olyan Magyarországon működő vállalatoknak adjanak át elismerést, melyek szervezeti filozófiájukkal és tevékenységükkel követendő példaként szolgáljanak más vállalkozások számára, és működésükkel a társadalom egészére pozitív hatást gyakoroljanak.

[extracode type=”ad” id=”in_post”]

Az elismeréssel a kuratórium olyan vállalatot kívánt díjazni, mely gazdaságos, ugyanakkor értéket teremtő üzleti stratégiát alkalmaz, gazdaságilag kedvező, másolható és fenntartható terméket kínál. A kiválasztásnál kiemelt szempont volt továbbá, hogy a díjazott szervezet jövőt építő megközelítésével és hosszútávra tekintő innovatív szemléletmódjával versenyképes legyen.

Nem maradt el a dicséret

„A tavalyi évhez hasonlóan, idén is számos izgalmas és rendkívül hasznos CSR programmal rendelkező szervezettel találkoztunk a jelöltek között. Idén egy olyan vállalatra esett a választásunk, amely amellett, hogy vállalati stratégiájával és működésével a fenntarthatóságra és környezettudatosságra törekszik, az általa kínált termék is ezt a látásmódot képviseli. A Hajtás Pajtás egy ilyen vállalkozás. A cég, biciklis futárszolgálatként kiemelt figyelmet fordít a környezettudatos szemléletmód minél szélesebb körben való terjesztésére, innovatív, újszerű eszközök alkalmazására, emellett központi szerepet játszott a hazai biciklis kultúra megteremtésében. Az ilyen elvek mentén működő vállalkozások elismerése rendkívül fontos.” – mondta el Szirmák Botond, a Provident Pénzügyi Zrt. vezérigazgatója.

Fenntarthatóság a fontos

„A vállalkozás 1993-ban jött létre. Az alapítók azért hozták létre ezt a vállalkozást, mert jobbá szerették volna tenni a környezetünket, egy új aspektusból megközelítve a társadalom szolgálatát. Hosszútávon gondolkodunk, a fenntartható fejlődés jegyében. A cég nem csupán egy üzleti vállalkozás, az egyre növekvő biciklis társadalom emblematikus úttörője. A Critical Mass rendezvénysorozat egyéb szervezetekkel együttműködve olyan infrastrukturális újításokat eredményezett, melyek egy élhetőbb Budapest képének formálásához járulnak hozzá” – mondta el Sinka Károly, a Hajtás Pajtás ügyvezető igazgatója.