Rendkívüli Hírek:

2023 szeptember 25

Díj a sikeres magyar exportőröknek

Az MTI-hez pénteken eljuttatott közlemény szerint a pályázatot azoknak a hazai kkv-knak hirdeti meg a HITA, amelyek saját gyártású termékkel rendelkeznek, exporttevékenységük nagymértékben hozzájárul a magyar gazdaság fejlődéséhez, illetve tevékenységük példamutató az ágazatukban tevékenykedő vállalkozások számára. Jelentkezni október 28-áig lehet.

A HITA célja a hazai munkavállalók 75 százalékát alkalmazó magyar kkv-k külpiaci növekedésének ösztönzése. A külgazdasági hivatal a díj segítségével egyebek mellett hangsúlyozni kívánja az export fontosságát a magyar gazdaság szerepében, erősíteni annak mértékét a kkv szektoron belül, növelni a tudatos és innovatív hazai kkv exportőrök számát, megismerni és díjazni a legsikeresebb kkv exportőröket és elősegíteni a női vállalkozók eredményeinek széleskörű elismerését.

Az Év Exportőre díjat hat kategóriában adják ki, kategóriánként egy díjazottat választ a Nemzetgazdasági Minisztérium, valamint a HITA szakértőiből álló bírálóbizottság – áll a közleményben.