2023 január 27

Csúnyán meglátszik a VW profitján a botrány

Várható volt a csökkenés

Csökkent a Volkswagen konszern forgalma és nyeresége az első negyedévben – derül ki a konszern honlapján közzétett eredmény-beszámolóból.

Az első negyedévben az értékesítési árbevétel 3,4 százalékkal, 51,0 milliárd euróra csökkent, részben az eladott gépkocsik számának csökkenése, részben a kedvezőtlen árfolyamhatások miatt.

Gyár épülhet hazánkban?
Elektromos autókhoz való akkumulátorokat gyártó nagyszabású üzemet építhet a Volkswagen csoport (VW) – jelentette a Handelsblatt című német üzleti lap. A német gépjárműgyártó csoport akár tízmilliárd eurót is fordíthat a beruházásra, amelynek célja az önállóság megteremtése, vagyis a függőség megszüntetése az ázsiai akkumulátor-beszállítóktól. 

Mások is érintettek lehetnek

A német kormány a Volkswagen-csoport (VW) dízelbotrányával összefüggésben vizsgálatot indított 30 dízelüzemű autótípus feltűnően magas szén-dioxid-kibocsátása miatt – mondta pénteken Berlinben a szövetségi közlekedési minisztérium szóvivője, megerősítve az ügyről szóló sajtójelentéseket.

[extracode type=”ad” id=”in_post_trendextra” data=”81″]

Svenja Friedrich a kormányszóvivői tájékoztatón elmondta, hogy a VW dízelbotránya miatt elrendelt ellenőrzésen bevizsgált 53 modell közül 30-nál valóban kiugróan magas szén-dioxid-kibocsátást regisztráltak, ezért ezeket most egy külön vizsgálatban ismét ellenőrzik.