2024 április 18

Az Unió segíti a Karcagi Ipari Parkot

Az Új Széchenyi Terv keretében a megvalósításra hivatott projektet az Európai Unió eredményes pályázat révén 122 millió forinttal támogatja – közölte Varga Nándor, a létesítmény vezetője az MTI-vel.

A fejlesztés keretében a több mint 48 hektáron elterülő ipari park beépítetlen északi részén kiépítik az ivóvíz- és szennyvíz hálózatot, megteremtik a villamos energia-ellátást valamint kialakítják a térvilágítást. A munkák része a csapadékvíz-elvezetés illetve a bekötő utak és járdák kiépítése.

A projekt megvalósításával az ipari parknak teljessé válik az infrastrukturális kiépítettsége, ami lehetővé teszi az eddig hasznosítatlan területek bérbeadása, értékesítését a kis- és középvállalkozások, illetve multinacionális vállalatok számára.

Az infrastruktúra kiépítése mellett a pályázó bővíti szolgáltatóházának kínálatát egy új színes, multifunkciós lézernyomtatóval, amelynek révén irodai-nyomdai szolgáltatást nyújthat az ottani vállalkozásoknak.

A beruházás teljes elszámolható költsége 243,9 millió forint, amelyből 121,9 millió forintot vissza nem térítendő támogatásként nyert el a társaság. A fejlesztés eredményeként legalább 8 új vállalkozás települhet az ipari parkba, növelve ezzel Karcag gazdasági forgalmát.