Rendkívüli Hírek:

2024 február 24

Kedvezőbb eredménnyel számol a Nissan

A Nissan japán járműgyártó 20 százalékkal feljavította a folyó pénzügyi évre vonatkozó működési nyereség-előrejelzését, mert bár a céget is sújtja a chiphiány, jelentősen nőttek eladásai olyan kulcsfontosságú piacain, mint például Kína vagy az Egyesült Államok, ahol nagyobb nyereséggel tudott értékesíteni.

A Nissan kedden 180 milliárd jenre (1,59 milliárd dollárra, 100 jen=274,50 forint) javította fel a folyó pénzügyi évre vonatkozó működési nyereség-előrejelzését az eddigi 150 milliárd jenről. Az új becslés jócskán meghaladja a szakértői várakozások átlagában szerepelt 161 milliárd jent – adta hírül a távirati iroda.

A chiphiány miatt a múlt héten a Honda Motor 15 százalékkal, 660 milliárd jenre rontotta éves működési nyereség-előrejelzését, a Toyota Motor Corp. pedig az eddig becsültnél kevesebb eladott autóval számol. A Nissan kedden arról jelentett, hogy a szeptember végével záródott három hónapban a működési nyeresége 62,8 milliárd jen lett az egy évvel korábbi 4,8 milliárd jen veszteség után.