Rendkívüli Hírek:

2023 szeptember 25

Ismét a porban hagyta a várakozásokat a Tesla

Szerda este jelent meg a Tesla negyedéves jelentése, amely duplán megverte az elemzői várakozásokat.

Bejött az árcsökkentés

A Tesla 0,91 dolláros EPS-t jelentett 24,93 milliárd dolláros bevétel mellett. Az Investing. com által megkérdezett elemzők 0,79 dolláros EPS-t vártak 24,29 milliárd dolláros bevétel mellett. A bruttó árrés a jóváírások nélkül, amelyet a közelmúltbeli árcsökkentések után szorosan figyeltek, 6,82%-kal 18,2%-ra csökkent a második negyedévben éves összehasonlításban, bár ez magasabb volt, mint az elemzők 16,9%-os becslése.

„Úgy véljük, hogy a Tesla az árcsökkentések után stabil keresletet tapasztal az USA-ban és Kínában, az árrések pedig most stabilizációs üzemmódban vannak, amelynek a következő 1-2 negyedévben kell elérnie a mélypontját” – írta a Wedbush egy szerdai jegyzetben az eredményeket követően. A Tesla árcsökkentései segítettek az EV-gyártónak új EV-vásárlókat szerezni. A kiszállítások 86%-kal 466.140 EV-re ugrottak a második negyedévben, ami rekord negyedévet jelentett a vállalat számára.

Cybertruck

A Tesla közölte, hogy továbbra is tervben van a Cybertruck idei első kiszállításai. A hét elején az EV-gyártó közölte, hogy megkezdte a Cybertruck gyártását Texasban. A Deutsche Bank becslése szerint az EV-gyártó idén várhatóan mintegy 2000 darabot szállít majd ki.

A Tesla árfolyamának növekedését, amely 169%-kal emelkedett az év eddigi részében, a vállalat szupertöltő-hálózata iránti kereslet körüli optimizmus is hajtotta. Több autógyártó, köztük a Ford Motor Company, a General Motors Company és a Mercedes Benz Group a közelmúltban megállapodásokat kötött a Tesla észak-amerikai töltőszabványához való hozzáférésről. „Úgy gondoljuk, hogy a szupertöltő-hálózat nagy monetizációs lehetőséget jelent a vállalat számára a növekedési történetében” – tette hozzá a Wedbush.

Forrás: investing.com

Képek forrása: shutterstock