2024 július 21

Csökkentette a Ford az elektromos Mustang Mach-E árát

A Ford több mint 7000 fonttal csökkentette az elektromos Mustang Mach-E listaárát Nagy-Britanniában.

A Tesla árcsökkentéseit követően a Ford is hasonló lépésre kényszerült, hogy kedvezőbbé korrigálja a saját elektromos modelljének árát. Nagy-Britanniában az autógyártó több mint 7000 fonttal csökkentette az elektromos Mustang Mach-E modellek árát, ezzel jelenleg a belépőmodell olcsóbb, mint a Tesla Model Y.

Az árcsökkentést követően az alapfelszereltségű 273 mérföld hatótávolságú Mach-E 43 830 fonttól vihető haza. A legolcsóbb Tesla, a Model Y 44 900 fontról indul. A nagyobb akkumulátorral szerelt Mach-E Premium árát 52 380 fontra redukálták. A teljesítmény orientált GT verzió ára pedig 67 540 fontra csökkent.

Ford elektromos Mach-E

A Ford az árcsökkentéseket azonban „nem hosszú távú változásként, hanem promóciós ajánlatként” könyveli el. Arról egyelőre nem adtak tájékoztatást, hogy mikor módosulhatnak felfelé az árak.

A jelenlegi árcsökkentés gyakorlatilag „semmissé teszi” a Ford 2022-es 7700 fontos áremelését. Tavaly az emelkedő nyersanyagköltségekre hivatkozva emelte meg a Mach-E modellek árát a gyártó. John Lawler, a vállalat pénzügyi vezetője szerint az infláció „eltörölte” az autó nyereségét.

A Tesla nyomában

Jim Farley, a Ford vezérigazgatója elmondta, hogy a vállalat aktívan dolgozik a gyártási költségek csökkentésén, hogy még olcsóbbá tegye az autót a Model Y modellel folytatott erős verseny közepette. A Tesla Model Y az Egyesült Királyság legkelendőbb elektromos autója jelenleg.

Forrás: Autocar

Borítókép forrása: www.shutterstock.com