2024 május 23

BYD – új rekordok

A BYD kínai járműgyártó az idén októberben 301 833 új energiával hajtott személyautót értékesített világszerte. Ez 38,4 százalékos növekedés 2022 októberéhez viszonyítva, egyben eladási rekord már a hatodik egymást követő hónapban. Tájékoztatta a BYD magyarországi PR-cége az MTI-t közleményben.

Az idén eddig a BYD több mint 2,37 millió új energiával hajtott személyautót értékesített globálisan. Akkumulátoros-elektromos modelljeinek összesített eladása pedig meghaladta az 5,7 millió darabot. Megerősítve a márka első helyét az új energiákkal hajtott járművek világpiacán – ismertették. A vállalat 2023 első három negyedévében 24,938 milliárd jüant (mintegy 3,21 milliárd eurót) fordított kutatási és fejlesztési tevékenységeire. Ez a tavalyi ráfordításokhoz képest 129,42 százalékos teljesítmény. A kutatási és fejlesztési ráfordítások ebben az időszakban jelentősen meghaladták a nettó profit mértékét is – tették hozzá.

A BYD modelljei jelenleg 58 országban kaphatók. Európában 19 országban öt új elektromos modellel és több mint 170 márkakereskedéssel van már jelen a márka. A magyarországi forgalmazás október közepén indult. A BYD multinacionális high-tech vállalat, tevékenysége kiterjed az autóiparra, a vasúti közlekedésre, az új energiára és az elektronikára, több mint 30 termelőhellyel rendelkezik Kínában, az Egyesült Államokban, Kanadában, Japánban, Brazíliában, Magyarországon és Indiában. Autóipari leányvállalata a BYD Auto a világ első autógyártója, amely a fosszilis üzemanyaggal működő járművek gyártását leállította az elektromos átállás jegyében, és immár 9 egymást követő évben a konnektorról tölthető személygépkocsi-eladások élén áll Kínában.

Borítókép forrása: Shutterstock