2023 március 20

A Ford csökkenti az elektromos Mustang Mach-E árát

A Ford hétfőn bejelentette, hogy a gyártás felpörgetésének érdekében csökkenti az elektromos Mustang Mach-E listaárát.

A Ford Motor Company hétfőn közleményben hozta nyilvánosságra az alábbi döntést: az autógyártó globálisan csökkenti a népszerű elektromos autójának, a Mustang Mach-E-nek a listaárát. Az árcsökkentéssel a Ford azt szeretné elérni, hogy a Mustang Mach-E megfizethetőbb legyen az ügyfelek számára, ezáltal a piaci versenyképességet is növelve. Az árcsökkentés kiviteltől függően 600-5900 dolláros kedvezményt is jelenthet.

Az autógyártó azt is hozzátette, hogy 2023-ban „jelentősen megnöveli a Mustang Mach-E gyártási kapacitását.” A termelésnövelés a „Ford+ Plan” nevű terv része, ami megerősíti a Ford elkötelezettségét az EV forradalom iránt.

Ford Mustang Mach-E

Marin Gjajaja vezérigazgató megjegyezte, hogy a gyártási kapacitás növelésének az is célja, hogy lerövidítsék az ügyfelek várakozási idejét. „Miközben továbbra is lenyűgöző és izgalmas elektromos járműveket gyártunk, tovább feszegetjük a határokat annak érdekében, hogy az elektromos járművek mindenki számára elérhetőbbé váljanak” – nyilatkozta.

A Ford részvényei gyengén indították a hét első kereskedési napját, este háromnegyed 6-kor több mint 1.8 százalékos mínuszban állt a papír. 2023-at a globális piacokhoz hasonlóan a Ford is lendületesen kezdte, körülbelül 12 százalékkal nőtt meg az autógyártó részvényeinek értéke január első heteiben.

Forrás