2024 május 20

Átszervezések a Telekom román leányánál

A Telekom két héttel ezelőtt kezdte el az átszervezést romániai tevékenységének hatékonyabbá tétele érdekében. A vezetékes és mobiltelefon szolgáltatást, internet és kábeltévé szolgáltatást biztosító vállalatnak összesen 700 vezetői funkciót betöltő menedzsere volt, ezek közül százan önként, közös megegyezéssel távoztak az elmúlt időszakban.

[extracode type=”ad” id=”in_post_trendextra” data=”103″]

A vállalat most közölte a dolgozók érdekeit védő szakszervezettel, hogy a megmaradt 600 vezetői posztból mintegy 200-at fognak megszüntetni. A leginkább érintett részleg a Telekom vezetékes telefonszolgáltatást biztosító részlege lesz, ahol 156 vezetői állást számolnak fel.

Az átszervezés során a vezetői állás nélkül maradt személyek megpályázhatnak két másik állást, további 200 vezetőt pedig felmérés elé állítanak.

[extracode type=”ad” id=”in_post”]

A Deutsche Telekom csoporthoz tartozó Telekom Románia árbevétele az idei első negyedévben 229,8 millió euró volt. Kábeltévé szolgáltatását 1,46 millió ügyfél használta, internet-szolgáltatását 1,18 millióan vették igénybe, a vezetékes és mobiltelefon-szolgáltatásának pedig 4,77 millió előfizetője volt március végén.

A Deutsche Telekom is áldozatul esett a Brexitnek
A Brexit miatti fontgyengülés hatásaként veszteséggel zárta a tavalyi utolsó negyedévet a Deutsche Telekom (DT) német távközlési vállalat. A cég adózás utáni vesztesége 2,12 milliárd euró volt a december végével záródott három hónapban az egy évvel korábbi 946 millió euró nyereség után.