2024 április 24

Állami tőkealap szállt be az Eno-Pack Kft.-be

Az Eno-Pack üvegeket, dugókat, címkéket és díszcsomagolást szállít a magyar bortermelőknek és pálinkaházaknak. A vállalkozás mindeddig külföldi beszállítókra volt utalva, azonban a saját kapacitásokra építve hamarosan a hazai piac méretéhez illeszkedő, kisebb szériában, rugalmasabban szolgálhatja ki a megrendelőit.

Az Eno-Pack termékeit Magyarország valamennyi bortermelő vidékén, közel 300 borászat, és számos pálinkaház használja. A külföldi beszállítók jellemzően nagyobb, több tízezres minimális megrendelési mennyiségben gondolkodnak, a magyar borászok igénye pedig csak 5-10 ezer darabos termékszéria szállítása, legyen szó boros- vagy pálinkáspalackok, dugók, címkék, díszdobozok elkészítéséről.

A Széchenyi Tőkebefektetési Alaptól (SZTA) érkező 49,9 millió forintos forrás hozzásegíti a társaságot, hogy – pályázati forrásokra és önerejére is támaszkodva – saját nyomdát hozzon létre Szegeden. A speciális nyomdagép megvásárlása mellett az alkalmazotti létszám bővítése és az alapanyagok megvásárlása is a fejlesztési projekt része – áll a közleményben.

A Széchenyi Tőkealap-kezelő Zrt. a magyar állam 100 százalékos tulajdonában álló gazdasági társaság, amelynek tulajdonosi jogait a Nemzeti Fejlesztési Ügynökség gyakorolja. Az alapkezelő feladata a Regionális Operatív Programok keretéből felállított Széchenyi Tőkebefektetési Alap 14 milliárd forintos forrásának eljuttatása a magyar KKV-szektor felé.