2023 január 27

Ahol nem félnek a fiataloktól

Sok a fiatal

A Schenker Kft. fiatal kollégáinak száma az utóbbi időben jelentősen nőtt, évente körülbelül 25-30, 35 év alatti új munkatárs csatlakozik a társasághoz, ennek köszönhetően pedig arányuk mostanra eléri a 30 százalékot a teljes létszámon belül. Egy vállalat csak akkor maradhat sikeres, ha képes magához csábítani, és megtartani a magasan képzett, motivált munkavállalókat, kortól függetlenül.

Ugyanakkor a társaság a fiatalok között is az ezekkel a tulajdonságokkal rendelkező pályázókat keresi. Ez különösen igaz a logisztikai iparágra, ahol a társaságok nem csak az ügyfelekért, hanem a kollégákért is komoly versenyben vannak egymással.

[extracode type=”ad” id=”in_post_trendextra” data=”81″]

„Természetesen minden korosztálynak megvan a maga előnye, melyet igyekszünk hasznosítani.  A fiatalok naprakészebb információkkal rendelkeznek az új trendekről, a tapasztaltabb kollégák viszont nagyobb gyakorlattal, kapcsolatrendszerrel, helyismerettel dolgoznak, így kijelenthető, hogy csak a különböző generációk együttműködése visz minket előre.” – tette hozzá Komáromi Ágnes, a magyarországi vállalat HR-vezetője.

Fontosak az állásbörzék

Ezt felismerve a Schenker Kft. már hosszú ideje kiemelt figyelmet fordít a fiatal munkavállalók felkutatására és alkalmazására. A társaság többek között rendszeres résztvevője a Logisztika Napja szakmai rendezvénysorozatnak, amelynek keretében nyílt napot szerveznek az érdeklődő látogatóknak. E mellett fontos kapcsolattartási fórumoknak számítanak az állásbörzék, amelyek keretében már többen találtak állást és egyben szakmai kihívást a Schenker Kft. kötelékében.

„A HVG évente kétszer megrendezésre kerülő állásbörzéje remek lehetőség, hogy fiatal munkavállalókkal találkozzunk. Immár negyedik éve veszünk részt az állásbörzéken, melynek eredményeképpen mintegy 20 fővel tudtuk bővíteni csapatunkat. A Schenker Kft. nemzetközi háttere, a szolgáltatásaink sokfélesége – melyek lefedik a piac teljes területét – jelentős vonzerőt képviselnek a fiatalok számára.

[extracode type=”ad” id=”in_post”]

Nemzetközi hátterünk lehetőséget ad arra, hogy fiatal munkavállalóink nemzetközi, elsősorban németországi és ausztriai képzéseken vegyenek részt. Cégünk béren kívüli juttatási csomagja is kiemelkedő a szállítmányozási iparágban, 2014-ben az Év cafeteria-rendszere díj harmadik helyezettje lettünk” – mondta Komáromi Ágnes.

Egy ilyen állásbörzéjén pályázott a Schenker Kft. tengeri igazgatóságának egyik fiatal kollégája is, aki egy többkörös interjút követően került kiválasztásra, majd nagyon gyorsan az események sűrűjében találta magát. A fiatal szakember megfogalmazása szerint a DB Schenkernél sok ügyféllel kerül kapcsolatba, így több szállítmányt kezelhet, mint korábban, és rövidebb idő alatt nagyobb gyakorlatra tehet szert.

Tehetségprogramjuk is van

A vállalatcsoport egyfajta tehetségprogramot működtet Young Stars Summer Academy néven. A program kifejezetten pályakezdő vagy kevés szakmai gyakorlattal rendelkező fiatal kollégák számára nyújt lehetőséget, hogy belőlük kerüljenek ki a jövő szakemberei, vezetői.

Ehhez tudásukat két nyári turnusban fejleszthetik, vagyis két egymást követő év két nyári hónapját töltik a fiatalok Németországban, hogy mind szaktudásuk, mind személyes adottságaik alkalmassá tegyék őket magasabb pozíció betöltésére a jövőben. Új program kétévente indul, amelynek keretében a területi vezetők ajánlása alapján a cégvezetés dönt a résztvevőkről.

Így szerezd meg álmaid állását
Mindegy, hogy szakmát váltasz, visszaülsz az iskolapadba, vagy kilépsz a munkahelyedről és saját vállalkozásba kezdesz, mindenképpen sok bátorság kell hozzá. Íme pár tipp, amit Travis Bradberry, az Érzelmi Intelligencia című könyv szerzője írt a Forbes.com-on.