2023 december 07

A Simens és az Alstom is szép számokat jelentett

Szép számok a Siemenstől

A müncheni székhelyű konszern, amely az orvosi képalkotó eszközöktől kezdve a szélerőmű-generátorokon át a vasúti szerelvényekig sok terméket gyárt, csütörtökön azt közölte, hogy a bevétele 5 százalékkal 20,2 milliárd euróra emelkedett, a rendelésállománya 1 százalékkal 22,629 milliárd euróra nőtt, a nyolc területet összefogó úgynevezett ipari üzletágának a profitja pedig 18 százalékkal 2,492 milliárd euróra emelkedett.

[extracode type=”ad” id=”in_post_trendextra” data=”109″]

Valamennyi negyedéves adat jobb lett a szakértők által vártnál. A gyártás automatizálással foglalkozó Digital Factory volt a Siemens legnyereségesebb egysége, profitja harmadával nőtt, rendelésállománya pedig 11 százalékkal emelkedett.

Tartja a terveket az Alstom

Az Alstom kamat- és adófizetés előtti eredménye (EBIT) 15 százalékkal 421 millió euróra nőtt. A francia cég eladásai a pénzügyi évben 6 százalékkal 7,305 milliárd euróra emelkedtek.

Az Alstom 10,008 milliárd euró megrendeléshez jutott, ez 6 százalékkal elmarad az egy évvel korábbi 10,636 milliárd eurós rekordszinttől. Az Alstrom csütörtökön megerősítette azt a tervét, hogy 2020-ig eladásai évi 5 százalékkal nőnek.

Az Alstom Magyarországon az Alstom Hungária Zrt. révén van jelen.