2024 február 28

470 fölött tétlenkedett az MTelekom – technikai elemzés

15 perces

Az MTelekom árfolyamának szerdai kereskedésében ismét az ellenállás szerepében tudott tetszelegni a 473 forintos érték, a nap végén rövid időre érkező felszúrástól eltekintve nem tudott az akadály fölé emelkedni a papír, zárni is rajta sikerült. Egyelőre tehát visszatért 470 közelébe az árfolyam, se letörést, se kitörést nem produkál az őt körülölelő szintek közül. Az elmúlt hét mozgolódása után így összességében folytatódhat az alacsony forgalom melletti tétova iránykeresés.

Támasz: 470

Ellenállás: 473

[extracode type=”ad” id=”in_post_trendextra” data=”30″]

Napi

A megelőző napoknál is alacsonyabb forgalommal ácsorgott 473 forintnál a távközlési vállalat árfolyama, maradt támasz és ellenállás közé berendezkedve a papír. Lefelé a májusi emelkedő trendvonal és az 50 napos mozgóátlag jelentenek fontos támaszzónát 470-nél, míg felfelé 480 az ellenállás. Lassan fogyatkozhat a tér ebben a tartományban, ami majd elmozdulásra késztetheti az árfolyamot. Amíg ez nem történik meg, addig még maradhat az alacsony forgalom melletti unalom, ezt sejtetik az újra semleges jelzésbe forduló indikátorok is.

Támasz: 470

Ellenállás: 480

Heti

Megmoccant az MTelekom árfolyama az elmúlt héten, a berajzolt kis ék alakzatból sikerült elindulnia felfelé, és továbbra is alacsony forgalommal ugyan, de sikerült közelebb lépni a 480-as ellenálláshoz. Az indikátorok is jó úton vannak a bullish momentum megformálása felé, az MACD a felfelé keresztezés határán, és az RSI is középvonala fölé érkezhet. A zöld lámpát az emelkedéshez 480 meggyőző átlépése adhatná meg.

Támasz: 440 (trendvonal)

Ellenállás: 480