2023 január 29

458-nál akadt ellenállásba az MTelekom – technikai elemzés

15 perces

A nap elején érintenie sikerült a rés alját az MTelekom árfolyamának 458-nál, innentől azonban eseménymentes kereskedés következett 454 és 456 között. Az oldalazás kitartott a nap végéig, így érdemi változás nem állt be a papír árfolyamában. A keddi naphoz képest a forgalom is csalódás volt, teljes érdektelenség jellemezte a tegnapi napon a kereskedést. Az elmúlt napok csökkenő ékjéből történő kitöréssel kezdődhetne meg a rés visszatöltése, amivel a korábbi 460-475-ös tartományba térhet vissza a papír. Meghatározó támasz 434-nél találunk, ez egyelőre biztonságban lehet.

[extracode type=”ad” id=”in_post_trendextra” data=”30″]

Napi

Nem történt változás a távközlési vállalat árfolyamában, az 50 napos mozgóátlag és a résalj alkotta ellenállás 460 alatt nagy falatnak bizonyult első körben, az arcpirítóan alacsony forgalom sem növelte a papír esélyeit tegnap. Gyengülni azonban nem volt hajlandó, így jöhet még borúra derű a folytatásban, tovább lehet feszegetni az árfolyam fölött húzódó akadályt. A sikeres áttörésével visszatérne az MACD vételi jelzése, és az RSI is középvonala fölé emelkedhetne. Nem rosszak tehát a papír kilátásai jelenleg, de 458-on át kell jutni rövidesen, ha ismét a lokális csúcsot szeretné feszegetni a papír.

Heti

Harmadik hete gyengül érdemben az MTelekom árfolyama, a mérsékelt erejű támaszok letörése után az elmúlt héten 434-hez érkezett meg, ami kifejezetten fontos szint. A közeléből tudott pattanni, ennek köszönhetően az előző heti gyertyán már megjelent egy tekintélyes alsó kanóc, így ha nem is száguld vissza 475-ös ellenállásához az árfolyam, ezen a szinten megvetheti a lábát. A mélyebb korrekció már időszerű is volt, innen kezdhet újult erővel építkezni a papír. 434 tehát lefelé a kulcsszint, alatta jönnének további negatív rövidtávú kilátások, azonban amíg ez nem következik be, a gyengülést igyekezhet majd visszatesztelni a papír.