2023 március 24

Neked melyik lakberendezési stílus tetszik leginkább?

Míg korábban a funkcionalitáson volt a hangsúly kizárólag, addig ma már az esztétikum is számít, és minden lakberendezéssel foglalkozó üzlet és webáruház igyekszik a teljes palettát lefedni. Ez persze nem olyan egyszerű, hiszen megannyi stílust különböztetünk meg, és persze mindegyik külön stílusjegyekkel, külön bútortípusokkal fejezi ki magát.

Ahhoz, hogy otthonod harmonikus legyen, nélkülözhetetlen a tervezés: fel kell térképezni az összes stílusirányzatot, és el kell dönteni, melyik áll a szívedhez legközelebb. Ha ezzel megvagy, máris indulhat a kaland!

Kezdd a nappaliban!

Az egyik legtöbbet használt helyiség a nappali, így ha megkezdenéd a lakberendezői szárnybontogatásodat, akkor mindenképp a Prémium bútoráruház nappali bútoraival kezdj!

Ha jobban belegondolsz, itt történik minden: a nagy családi beszélgetések, társasozások, filmmaratonok, a vendégségek, a baráti és családi összejövetelek elsődleges színtere, így kiváltképp fontos, hogy harmóniát sugározzon.

Ezt pedig csak úgy tudod elérni, ha olyan bútorokat és kiegészítőket vásárolsz, amelyek egységes stílust képviselnek.

Hogy segítsünk neked, a manapság uralkodó három legnépszerűbb trendet mutatjuk meg.

Melyik uralkodó trenddel tudsz azonosulni?

Persze vannak örök stílusok, amelyek soha nem mennek ki a divatból, így ha a komolyabb klasszikus, a nosztalgikus vintage, a romantikus shabby chic vagy a természetközeli skandináv stílus áll a szívedhez közel, azt is választhatod bátran.

De nézzük is azokat a trendeket, amik ma a legnagyobb népszerűségnek örvendenek:

  • A loft: Korábban az elhagyatott gyárépületeket birtokba vevő művészek alakították ki ezt a stílust, miközben a hatalmas tereket, a fém ablakokat próbálták otthonossá varázsolni. Férfias, hideg és markáns stílusú bútorok, sötétebb tónusú színek jellemzik.
  • A modern: A minimalista irányzat része, ahol minden bútor funkcióval bír, letisztultság, világosság jellemzi ezeket az otthonokat.
  • A bohém: A színek keveredése, a hanyag elegancia, a stílusos rendetlenség fő szószólója ez a stílus, így aki szereti a káoszt, amely közben harmóniát is sugall, annak tökéletes lesz ez az irányzat.

Szerencsére mindegyik irányzathoz bőven találsz bútort és dekorációs kellékeket is a Prémium bútoráruház kínálatában, így akár már ma elkezdheted a lakásátalakító projektedet!

Sosem késő!

Arra biztatunk, hogy tartsd szem előtt: soha nem késő stílust váltani, stílusos otthont kialakítani. Ha nem vagy megelégedve azzal, amit látsz, amikor körülnézel, akkor kezdj el tervezni. Nem mindent kell egyszerre megcsinálni, készíts magadnak egy ütemtervet: kezdd azokkal a helyiségekkel, ahol a legtöbbet tartózkodtok, az anyagi lehetőségeid szerint vásárolj bútorokat, textíliákat, és meglátod, már egy-egy bútorcsere vagy egy új függöny vagy szőnyeg is hatalmas változásokat fog előidézni.

Készen állsz erre az izgalmas kalandra?