2023 március 31

Mitől lesz energiatakarékos egy izzó?

Tetszik vagy sem, napjaink egyik legnagyobb kihívása az energiával történő takarékoskodás. A klímaváltozás és a környezetvédelem mellett a világban zajló gazdasági és politikai változások is arra sarkallnak minket, hogy rátaláljunk a saját megoldásainkra ezen a területen. Ennek egyik útja az, ha a hagyományos izzókat modern, energiatakarékos változatokra cseréljük.

Hogyan válasszunk energiahatékony megoldást?

Érdemes felkeresni először is egy olyan webáruházat, ahol LED izzók nagy számban elérhetőek. Az Alphafüles webáruház Zelux termékcsaládja tökéletesnek bizonyul, ha szeretnénk érvényesíteni érdekeinket ebben a kérdésben, és nem szeretnénk az ablakon feleslegesen kiszórni a nehezen megkeresett forintjainkat. 

Természetesen akkor is jó ötlet a kínálatban keresgélni, ha saját ökológiai lábnyomunkat szeretnénk némileg kisebb méretűre faragni. Lássuk, milyen innovációk várnak ránk!

LED izzók az energiahatékonyság jegyében

Azt mindenki tudja már manapság, hogy a LED-eket kifejezetten kedvező energiafelhasználás jellemzi. Ráadásul napjainkra sokféle változatból válogathatunk, akár innovatív, valóban izgalmas változatokra is bukkanva, mint például az UV-fény nélküli változat, amely eme tulajdonsága révén nem vonzza magához a bogarakat és a szúnyogokat, így kiváló megoldás kültéri használatra.

A LED izzók sokféle kedvező vonással rendelkeznek amellett, hogy jóval kisebb energiaigényük van hagyományos társaikhoz képest. Ilyen például az, hogy felkapcsolást követően azonnal teljes fénnyel ragyognak, sokkal hosszabb élettartammal rendelkeznek, ha pedig szeretnénk, kiválaszthatjuk a nekünk ideális színhőmérsékletet is. Emellett a LED-ek között találunk olyanokat, amelyeken változtatható a színhőmérséklet, sőt akár a szín is, mindezt távirányítóval, kényelmesen, a kanapén ülve is megtehetjük.

Nézzünk néhány konkrét példát arra, hogy miből válogathatunk!

LED-es változatok igény szerint

Valójában olyan sok lehetőség áll rendelkezésre, hogy biztosak lehetünk abban: meg fogjuk találni a számunkra megfelelő változatokat.

A LED Stick-ek például az 50W-os izzók helyett tökéletesek. A hagyományos izzókhoz képest 80%-kal kevesebb energiára van szükségük az üzemeléshez, ráadásul az élettartam tekintetében is ötvenszeres szorzóval számolhatunk. A magas fényerő mellett még a 360 fokos szögben való világításnak is örülhetünk. 

A LED-ek között a gömb alakú változatok is elérhetőek, ezek között többféle teljesítményt is találhatunk. Ami ugyanúgy igaz, mint a fentiekre, az az, hogy kiemelten takarékosak és tartósan számíthatunk is rájuk.

Az okosizzók azért érdemelték ki ezt a címet, mert számtalan módon szabályozhatjuk őket, beleértve azt is, hogy a távirányító mellett akár a mobiltelefonra letöltött applikáció is alkalmas arra, hogy kényelmesen irányítsuk. Használd ki te is a LED izzókban rejlő előnyöket!