2024 július 14

Hová lehet cölöpökön álló stéget építeni?

Egy vízparti vállalkozás számára örök dilemma a helyhiány. Főleg, ha rendelkezésre áll egy gyönyörű vízfelület, amit eddig nem sikerült kiaknázni. Egy jól megtervezett infrastrukturális fejlesztéssel a tér kihasználása optimalizálható, új élményeket kínál és növeli a forgalmat. 

Egy étterem, rendezvényhelyszín a parton, a természetes környezetben kivételes vonzerővel bír. A strandok, sportegyesületek a víz közvetlen megközelíthetőségével további szolgáltatásokat nyújthatnak. Ha a vízügyi igazgatóság szabályozása az adott helyszínen arra lehetőséget ad, már csak a megoldás hiányzik, amellyel a vízfelszín feletti terület hasznosítható.

Élmények a víz felett

A Hira Plan cölöpökön álló stégjei álló- és folyóvízeken is kiépíthetők, legfeljebb 4 méteres vízmélységig. Fontos tudni, hogy a Balaton partján például a mobilstégeket ajánlják, amelyek könnyen telepíthető és eltávolíthatók.

A cölöpökön álló stég előnyei a robosztus kivitel és a változatos megjelenés. Bírja a nagy forgalmat, hosszú távon is stabil és megbízható. A megfontolt tervezésnek köszönhetően évtizedekig szintben marad anélkül, hogy gyakori javításra lenne szükség. Ez nemcsak költséghatékony, hanem biztosítja az állandó és zökkenőmentes működést is.

Változatos felépítés

A szerkezetek különféle elrendezésekkel és felépítményekkel készülhetnek, amelyek segítségével a megjelenésük testreszabható. 

A fából, feszített huzallal vagy fémből készült korlátok biztonságot nyújtanak, és nem vesznek el a kilátásból. Népszerű burkolat a thermowood borovifenyő, a bangkirai keményfa illetve a gyalult lucfenyő. Tanácsos a széles választékot keresni, hiszen nagy felületről van szó, amely a hely stílusát fogja tükrözni. 

Egy fémlétra, faburkolatú létra vagy lépcső kényelmessé teszi a használatot, ami egy sport- vagy szabadidős tevékenység esetén nélkülözhetetlen. A stég nyújtotta kényelem tökéletes kiegészítője lehet egy pad, néhány nyugágy, asztal vagy kikötőbika. 

A panelek jelentősége

A sokféle burkolat és kiegészítő mellett a forma gondoskodik arról, hogy a stég harmonikusan illeszkedjen a környezetébe. 

A négyszögletes panelek az egyedi elrendezések “legókockái.” Ez a kialakítás különösen alkalmas olyan helyszíneken, ahol szabályos formákra van szükség és a funkcionalitás a fő szempont. Például céges eseményeket, sportversenyeket rendeznek. 

A hatszögletes panel a rugalmas tervezhetőség mellett kiemeli a kreatív és esztétikus megjelenést. Ez a hatás jól érvényesül egy esküvői partin, vagy egy hangulatos családi strandoláson készült fotón. 

A vízparti vállalkozások működésében a kihívások és a lehetőségek kéz a kézben járnak. Néha egy egyszerű, de átgondolt változtatás is elegendő ahhoz, hogy a helyszín magával ragadó élményeket kínáljon és még vonzóbbá váljon.