Egyre rosszabb hangulat uralkodik a nemesfémek piacán, itt már nincs szó csillogásról

Továbbra sem tudnak megszabadulni legnagyobb ellenségüktől a nemesfémek. A központi bankok fáradhatatlanul emelik az irányadó kamatot, ezzel elhomályosítva a nemesfémek mindenfajta növekedési törekvését. Köztudott, hogy a magas infláció jót tesz az olyan biztonságos befektetésekkel, mint az arany vagy az ezüst. Ezt most sajnos a magas irányadó kamat miatt nem tapasztalhatjuk meg. Az emberek egyre pesszimistább hangulattal találkoznak ezen piacokon. A medvék uralma már több hónapja töretlen. Ahogy azt a szakértők is jelezték, kisebb korrekciókkal lehet továbbra is számolni ám a bikák hamar elfáradnak.

Jelenleg az árfolyam 1650 dollár közelében tartózkodik. Jelenleg a dollár index gyengülése fogja vissza az aranyat a nagyobb mértékű zuhanástól. Bár továbbra is 20 éve nem látott szinteken tartózkodik, sokat enyhült a rekordmagasságokból. Részben ezen gyengülésnek köszönhetjük azokat a kereskedési napokat, amikor a grafikonon zöld gyertyák rajzolódtak ki. Az ilyen napok tartják vissza a sárgafémet a teljes összeomlástól. Az 1620-as szint, amelyet az utóbbi időben többször is tesztelt az arany, továbbra is kritikus támogatásként van jelen. Ezen szint elvesztése további szignifikáns zuhanást idézhet elő egészen1600 dollárig, majd akár az 1500-as szint elérése is valósággá válhat. Hozzá kell tenni, hogy az első negyedévben még a 2000 dolláros szintek közelében jártunk. Egy merőben más környezet volt akkor, amely teljes mértékben a nemesfémeket raliját támogatta. Azóta komoly fordulat jött a piacon, ezt a majd 400 dolláros esés és a hat hónapja tartó medvepiac is jól szemlélteti.

(www.shutterstock.com)

Technikai elemzések, felkészülés az újabb hétre

Pénteken komoly pofonba futottak bele a piacok, ezzel megpecsételve az egész heti eredményüket. Ezt a tendenciát folytatta hétfőn is. Minden rali korlátozva van most, ezért az elemzők óvatosságra intenek, ami a befektetéseket illeti. Nehéz lesz megfordítani a szentimentet. Míg a kamatemelések nem enyhülnek, addig nem lehetnek komoly elvárásaink. Az 50 napos EMA éppen az 1700-as szint alatt lebeg, most azonban majd az 1680-as szint felé fog elmozdulni. Ennek áttörése utat nyithat egészen 1750 dollárig, azonban egy ekkora gyarapodáshoz sokkal enyhébb Fed döntésekre lenne szükség.

Forrás: fxempire.com

Címlapkép: Shutterstock