Joe Biden amerikai elnök egy interjúban üzent Vlagyimir Putyin orosz elnöknek: „az elmúlt napok kudarcait követően se fontolgassa az orosz vezetés bármilyen nukleáris vagy vegyi fegyver bevetését Ukrajnában”.

A Bloomberg arról számolt be vasárnap reggel, hogy Joe Biden amerikai elnök egy TV interjúban üzent az orosz kormányfőnek, Vlagyimir Putyinnak a nukleáris fegyverek bevetésével kapcsolatosan. Biden felszólította az orosz vezetést, hogy az elmúlt napok kudarcait követően se fontolgassák bármilyen nukleáris vagy vegyi fegyver bevetését Ukrajnában.

Az amerikai elnököt megkérdezte a CBS, hogy mit mondana Putyinnak, ha nukleáris fegyverek bevetését tervezné Ukrajnában, Biden háromszor is elismételte a „ne tegye” felszólítást. Az amerikai kormányfő szerint a nukleáris fegyverek bevetése teljesen megváltoztatnák az ukrajnai háborút, ezt követően az elnök szerint az amerikai válaszlépés is indokolt lehetne.

(www.shutterstock.com)

Civil célpontok elleni támadások jöhetnek

Putyin korábban azzal fenyegetőzött, hogy fokozza a civil célpontok elleni támadásokat, miután az ukrán haderő az ország észak-keleti részén egyre több területet foglal vissza. A brit védelmi minisztérium szerint Putyin fenyegetése valós lehet, „vélhetően már fel is térképezték azokat a civil helyszíneket, amelyek ellen bármikor készek támadást végrehajtani, abban a reményben, hogy ez némileg megtörheti az ukrán csapatok erejét.” -közölte a brit védelmi minisztérium.

Forrás: Bloomberg

Borítókép forrása: Shutterstock