2024 június 21

Nőtt a Duna House jutalékbevétele a harmadik negyedévben

Ez éves szinten 6,1 százalékos, az előző negyedévhez képest pedig 5,2 százalékos növekedés.

2,1 milliárd forint értékű jutalék

Ezt közölte az ingatlan- és pénzügyi közvetítő társaság a Budapesti Értéktőzsde (BÉT) honlapján pénteken.
A Duna House a harmadik negyedévről rendelkezésre álló előzetes mérőszámok alapján ismertette, hogy ebben a szegmensben Magyarországon 2,1 milliárd forint értékű jutalékra tettek szert. Ez 3,4 százalékkal maradt el az egy évvel korábbi értéktől. Ezt elsősorban a megemelkedett hitelkamatokkal és a vásárlóerő csökkenésével magyarázták. Ugyanakkor kiemelték, hogy Lengyelországban rekordvolument ért el a csoport.  1,094 milliárd forintos hálózati jutalékkal, ami 2022 harmadik negyedévéhez képest 43,1 százalékos bővülés.

Olaszországban a felvásárolt Realizza hálózat 80 millió forint jutalékot generált, ez éves összevetésben 38,2 százalékos csökkenés. A tájékoztatóban arra is kitértek, hogy a saját tulajdonú irodák jutalékbevétele idén július és szeptember között 460 millió forintot tett ki, ami az előző év azonos időszakához képest 9,4 százalékos emelkedés. Magyarországon a harmadik negyedévben elért jutalékbevételek értéke az éves szinten mért 9,9 százalékos visszaesés mellett is 185 millió forint volt. A lengyel saját irodák negyedéves 207 millió forintos jutalékbevétele az egy évvel korábbihoz viszonyítva 53,9 százalékkal emelkedett. A cseh saját iroda negyedéves jutalékbevétele elérte a 68 millió forintot, ami 2022 harmadik negyedévéhez képest 15,5 százalékos mérséklődés.

Duna House-harmadik negyedév

A harmadik negyedév alatt a csoport által közvetített hitelvolumen 177 milliárd forintot tett ki, ez 6,9 százalékkal kevesebb volt, mint egy évvel korábban, de 6,8 százalékkal meghaladta a második negyedév adatait – ismertette a távirati iroda.

A Duna House Holding Nyrt. a BÉT prémium kategóriás kibocsátója. Részvényei pénteken délután 1,06 százalékos gyengülés mellett, 558 forinton álltak, az elmúlt egy évben a legmagasabb árfolyam 760, a legalacsonyabb 395 forint volt.