Rendkívüli Hírek:

2024 szeptember 21

Putyin: drámai változások vannak kibontakozóban a pénzügyi szférában

Változások előtt áll a pénzügyi szféra, Oroszország azonban Putyin szerint jó pozícióban van.

Vlagyimir Putyin orosz elnök szerdán arról beszélt, hogy jelentős változások zajlanak le a nemzetközi pénzügyi szférában. A változások egyik jelentős tényezőjeként a valuták decentralizációját nevezte meg az orosz elnök.

Putyin a Moszkvában tartott Eurasian Economic Forum-on elhangzott beszédében kiemelte, hogy Oroszországnak nemcsak alkalmazkodnia sikerült, hanem a változó pénzügyi környezetben az egyik vezető szerepet is megszerezte.

Vlagyimir Putyin orosz elnök
(www.shutterstock.com)

Az elmúlt időszakban sok bizonytalanság merült fel a globális gazdaságok kapcsán. Az Amerikában látott bankválság tovább növelte a pénzügyi rendszerekkel szembeni bizalmatlanságot. Jelenleg pedig az adósságplafon megemelésével kapcsolatos egyeztetések kerültek a fókuszba. Az amerikai kormány történelmet írva június elsején becsődölhet, amennyiben a döntéshozóknak nem sikerül egyezségre jutniuk. Mindez a dollár árfolyamára is jelentős hatást gyakorol, amiről korábbi cikkünkben számoltunk be.

dollár
(www.shutterstock.com)

Forrás: Teletrader

Borítókép forrása: Shutterstock

A jelen cikkben leírtak nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (a továbbiakban: Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást. Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a jelen cikk nem vállalkozik és nem is alkalmas. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon személyes befektetési tanácsadóval!