2024 június 18

Kínai adatok – ugrik a Tesla

A Tesla részvényei közel 5 százalékos pluszba fordultak kedden a kínai eladások fellendüléséről szóló hír következtében.

A Tesla Inc. részvényei közel 5 százalékkal ugrottak meg kedden, miután a Kínai Személyautó Szövetség (China Passenger Car Association – CPCA) bejelentette, hogy a vállalat elektromos járműveinek eladási számai megnőttek az országban. A júliusban látott 64 285 darabos eladási számok augusztusra 84 159-re emelkedtek Kínában.

Eközben a Kantar adatelemző cég közzétette a 2023-as legértékesebb autóipari márkák listáját, amelyet a Tesla vezetett. A Tesla piaci kapitalizáció szerint is a legértékesebb autógyártónak számít.

Ráncfelvarrott Tesla Model 3 érkezett Kínába

A Tesla múlt pénteken bemutatta az áttervezett, Kínában gyártott Model 3-at, amely hosszabb hatótávolsággal rendelkezik. Ez az első alkalom, hogy az autógyártó az Egyesült Államokat megelőzően egy másik országban dobott piacra új modellt.

Az új modell, amely a Tesla sanghaji üzemében készül, 12%-kal magasabb indulóárral érkezik, mint a korábbi. A modellt Ázsia, Európa és a Közel-Kelet más piacaira is exportálják majd.

Korábban arról is beszámoltunk, hogy megérkeztek a 2022-es globális autóeladások adatai, amelyekből kiderült, hogy milyen autókat vásárolt a világ tavaly.

A Tesla Model Y 2021-ben még a top lista 19. helyén végzett. 2022-ben a dobogó harmadik fokára állhatott az elektromos autó, ami hatalmas eredményt jelent. Az EV-k iránti növekvő kereslet nagy szerepet játszik a sikertörténetben, a Model Y eladásai éves szinten 91 százalékkal javultak 2021 és 2022 között.

Forrás: Teletrader

Borítókép forrása: www.shutterstock.com