2024 június 16

ENEFI – Tájékoztatás perdöntésről

Az ENEFI Vagyonkezelő Nyrt. („Társaság”) az alábbiakról tájékoztatja Tisztelt Befektetőit:

A Fővárosi Törvényszék a mai napon ismételten hatályon kívül helyezte az MNB marasztaló határozatát* új eljárásra lefolytatására utasítva a hatóságot arra hivatkozással, hogy a határozat alapján jogsértés nem állapítható meg.

Az érintettek a döntés új eljárásra történő utasításra vonatkozó része előtt értetlenül állnak, azzal nem értenek egyet, hiszen korábban a Kúria is utasította a törvényszéket, hogy érdemben hozzon döntést az ügyben. A fenti határozattal az amúgy is hosszúra nyúlt eljárást tovább húzta a törvényszék. Az indoklással ellátott határozat 30 napon belül várható, az érintettek részletes álláspontját ezt követően közlik a nyilvánossággal.

(*Mint arról a Táraság már tájékoztatást adott, az MNB korábban bírságot szabott ki (https://www.mnb.hu/felugyelet/felugyeleti-keretrendszer/felugyeleti-hirek/hirek-ujdonsagok/szazhuszmillios-jegybanki-birsag-piacbefolyasolas-es-bennfentes-kereskedelem-miatt) piacbefolyásolás és bennfentes kereskedelem tárgyában.

___________________________________________

ENEFI Asset Management Plc. (The “Company”) informs its Dear Investors about the following legal issue:

The Metropolitan Court of Justice annulled the condemning decision of the Central Bank of Hungary instructing the authority to conduct new proceedings with reference to the fact that no infringement can be concluded on the basis of the decision with the certainty of judgement. The detailed explanation shall be expected within 30 days.

(As the company had disclosed, MNB had charged a fine (https://www.mnb.hu/felugyelet/felugyeleti-keretrendszer/felugyeleti-hirek/hirek-ujdonsagok/szazhuszmillios-jegybanki-birsag-piacbefolyasolas-es-bennfentes-kereskedelem-miatt) for influencing the market and insider trading.