2023 március 21

Mélységi rekordot döntött a Facebook árfolyama

A Facebook részvények árfolyama tegnap 6,22%-os csökkenéssel történelmi mélyponrta süllyed. A 21,71 dolláros negatív rekordot a múlt heti gyászos gyorsjelentés, valamint a Bernsein Research elemzőjének nyilatkozata idézhette elő.

Alulteljesítő kategóriába sorolta Carlos Kirjner, a Bernstein Research elemzője a Facebook részvényeit. Célárfolyamként 23 dollárt jelölt meg. A szakértő véleménye szerint, amennyiben a Facebookot csak a reklámipar oldaláról értékeljük, a részvényeinek árfolyamaként a 19 dolláros szint adódik. Továbbá kiemelte, hogy vannak felfelé mutató kockázatok jövedelemtermelő képességében, tudtuk meg a MarketWatchnak adott nyilatkozatából.

Minta arról már pénteken beszámoltunk a társaság negyedéves gyorsjelentése a vártnál kissé nagyobb bevételek mellett 157 millió dolláros veszteséget mutatott az év második negyedében.

Az utóbbi 5 napban az árfolyam 29 dolláros szintről több mint 25%-ot mérséklődött, annak ellenére hogy a gyorsjelentés a várakozásokhoz képest nem okozott nagy meglepetést, azonban a befektetők pesszimistán figyelik a a költségek gyors ütemű növekedését, valamint az aggodalmakat erősítette, hogy a menedzsment nem számolt be várakozásaikról sem.

A várható fordulatról csütörtökön Somi András videóinterjújában már beszámoltunk, a múlt heti pesszimista hangulat erősödött.