2023 február 05

Kisebb lett a HOPI lábnyoma

A „Scania Ecolution” csomag segítségével az ügyfelek jelentős költség-megtakarítást és szén-dioxid-kibocsátás csökkentést realizálhatnak, miközben a közúti biztonság javítása terén is lépéseket tesznek a cég témában kiadott közleménye szerint.

A 108 járművet a HOPI cseh, magyar és szlovák leányvállalatainál helyezték forgalomba 2013 végén, illetve egy kisebb részüket 2014-ben. A vontatók mindegyike R-szériás, a legtöbbjük 440 lóerős EEV motorral rendelkezik. 10 járművet azonban már a Scania második generációs Euro 6 motorjával rendeltek, 410 és 450 lóerős kivitelben. A tehergépkocsik mindegyikében megtalálható a jármű sebességét a domborzathoz igazító tempomat, a Scania Active Prediction rendszer.

„A tíz Euro 6-os járművet elsősorban tesztelési célok miatt rendeltük, ugyanis 2014 második felében további frissítést tervezünk a flottában.” – mondta Eduard Šneidar a HOPI szállítási igazgatója. „Meg vagyok róla győződve, hogy a teszteredmények alapján tovább folytatjuk együttműködésünket a Scaniával.”