2024 július 21

Tippek a nyári hajápoláshoz

Erős napsugárzás, klóros vagy sós víz, káros szabadgyökök – ezek mind-mind olyan tényezők, amelyek erősen igénybe veszik a hajat nyáron, és a töredezését okozhatják. 

Abban az esetben azonban, ha gondoskodsz a hajkoronád megfelelő ápolásáról, akkor sokat tehetsz azért, hogy megelőzd a tönkremenetelét, és megakadályozd a fodrászollóval történő kellemetlen találkozást.

Tegyél megelőző intézkedéseket!

Csak akkor tudod maximálisan megvédeni a hajadat az UV-sugárzástól, ha már a napozás előtt felviszel rá valamilyen speciális, a DOUGLAS napvédelmet biztosító hajápoló termékei között is megtalálható készítményt. 

Ez lehet akár az organikus összetevőkön alapuló egyedülálló komplexszel készült T-LAB Professional hajpermet. De használhatod akár a Dior Solar The Protective Face and Body Oil SPF 15 fényvédő olaját is, amely nem csupán a bőrre, hanem a hajra is ugyanúgy felvihető. 

Teendők napozás közben 

Bár a megelőző intézkedések fontosak, de ezek mit sem érnek, ha napozás közben nem biztosítasz extra védelmet a frizurád számára, különösen akkor, ha hosszabb időt töltesz a napon. 

Tehát fontos, hogy a strandon se felejtsd el felvinni az általad választott készítményt! Továbbá javasoljuk, hogy tegyél be a táskádba egy fejfedőt is, amely hatékony védelmet nyújt majd a bőröd számára.

Teendők napozás után

Ezen a ponton lesz majd szükség az olyan samponok, kondicionálók és hajpakolások felvitelére, amelyek fokozottan kímélőek, és a só, a klór illetve az egyéb ártalmas maradványok eltávolítását célozzák meg.

Sőt, emellett még az extra tápláló összetevő- és vitamintartalmuknak (aloe vera, tengeri algakivonat, glicerin, panthenol) köszönhetően a haj és a fejbőr nedvességét is képesek helyreállítani, amelyet napközben a forróság miatt elvesztett. 

Házi praktikák a haj ragyogásának visszaállítására

Bár a fentebb említett kozmetikumok igazán hatékony segítséget nyújtanak abban, hogy a hajad ismét fényes és ragyogó legyen, de jó néhány házi praktika is akad, amelyeket érdemes lehet kipróbálni.

Az egyik ilyen például a hajad sörrel történő leöblítése. A sör ugyanis a komló- és az árpatartalmának köszönhetően gondoskodik a sörényed volumenjéről és ragyogásáról. 

De egyébként sokan esküsznek a tojáskúrára is, ami lényegében annyiból áll, hogy felversz 2-3 tojást (ez leginkább a hajad sűrűségétől és a hosszúságától függ), és ezt belemasszírozod a hajadba, majd samponnal és hideg vízzel kimosod.

Végül még annyi tanácsot adnánk, hogy nyáron viselj inkább lezser frizurákat!

Mivel a hajad a napsugárzás és az egyéb környezeti tényezők hatására rendkívüli módon “elfárad,” így előfordulhat, hogy sokkal jobban töredezik és hullik majd – sokszor még akkor is, ha megfelelően odafigyelsz az ápolására.

Ezért érdemes inkább olyan lazább frizurákat választani, amelyek nem igényelnek sok munkát és kozmetikumok tömkelegének használatát. Ilyenek lehetnek például a strandhullámok, a kisebb kontyok és a könnyű spray-vel fixált, laza copfok.