2023 december 10

Egy népszerű technika: a szemöldöklaminálás

A vonzó külső érdekében a nők sok mindent megtesznek. Persze ma már nem állja meg a helyét az a mondás, miszerint “a szépségért meg kell szenvedni”, hiszen a modern technológiáknak köszönhetően vannak olyan eljárások, amelyek teljesen fájdalommentesek. Ezek közé tartozik a szemöldöklaminálás is. Mit érdemes tudni erről a műveletről?

Mi az a szemöldöklaminálás, és hol lehet ezt megtanulni?

Ez a technika napjaink egyik legkedveltebb szépítő eljárása, amelynek mikéntje többek közt a Tanfolyam.hu Szemöldök 3in1 továbbképzésén is elsajátítható. Érdemes kitanulni a megvalósítás lépéseit kozmetikusoknak, stylistoknak, sminkeseknek, de mindenki másnak is, aki egy kicsit is érdeklődik a szépségápolás iránt.

A képzés azért is jó, mert nemcsak a szemöldöklaminálást lehet ott megtanulni, hanem a cérnás szemöldökszedést, valamint a hennával történő szemöldökfestést is. Az ország több pontján is indulnak képzések, és ami még fontos: ezek elvégzése nincs feltételhez kötve. Nem kell tehát sem érettségi, sem gyakorlati háttér, bárki beiratkozhat az egynapos kurzusra.

A részletekről a Tanfolyam.hu oldalán lehet érdeklődni, folyamatosan lehet jelentkezni erre a képzésre és több más szépségápolási tanfolyamra is. A Szemöldök 3in1 azért olyan különleges, mert olyan technikák megtanítására vállalkoznak az oktatók, amelyek elsajátítását követően akár magunknak, akár másoknak csodaszép szemöldököt készíthetünk. Ez egy piacképes szaktudás ad tehát!

A szemöldöklaminálás lényege

Sok nő tapasztalja, hogy a cérnás szemöldökszedés nem mindig vezet eredményre, gyakran más technikák is kellenek ahhoz, hogy vonzó tekintetünk legyen. A szemöldöklaminálás most nagy divat, főleg a bozontosabb, keszekusza szemöldökkel rendelkezőknél ajánlott az alkalmazása.

A laminálás során először megfésülik, egy irányba állítják a szálakat, majd egy erős lakkal fixálják. Ennek eredményeképp csodaszép ívet kaphat a szemöldök. A hatás 6-8 hétig tart, utána érdemes megismételni a műveletet.

Bizonyos esetekben ki kell egészíteni az eljárást hennafestéssel is: ezt a módszert is sokan választják a tetoválás helyett.

Szempillaliftinggel is nagy hatást lehet elérni

Az igazán vonzó, csábos tekintethez azonban nem elég a szép szemöldök, a szempilladúsítás, -hosszabbítás is jól jöhet. Ezt az igényt felismerve döntöttek úgy a Tanfolyam.hu munkatársai, hogy a Szemöldök 3in1 képzésük mellé ajándékba adnak egy szempillalifting tanfolyamot is, amely ott azonnal, helyben szintén megtanulható.

A szempillalifting sem fájdalmas: ez egy olyan technika, amely 6 héten át tartós szempillaívet biztosít. Újdonsága abban rejlik, hogy a pillákat a pillatőtől emeli meg, így a végeredmény teljesen természetes hatást kelt.

Az eljárás kb. 45 percet vesz igénybe, és a szemöldök-laminálással, hennafestéssel együtt ápolt, igényes külsőt, vonzó tekintetet eredményez. Érdemes kitanulni tehát a készítés folyamatát mindenkinek, aki a szépségiparban dolgozik.