2024 április 15

Délelőtt gyengül a BUX az enyhe emelkedést követően

OTP

A nap elején a nemzetközi mozgásoknak megfelelően felfele indult a cég papírja, de 10:30 után negatív irányba fordult. Az elmúlt hetekben nagyon pozitív képet festett az árfolyam, de 5 napja folyamatos esést produkál. Feltételezhető, hogy a nemzetközi környezet nagy befolyással bír a papírra, hisz a magyar pic egyetlen olyan papírja, melyet még a londoni kereskedők is előszeretettel figyelnek a régió nagyobb bankjai közt. Az elemzők pozitív irányt jósolnak az OTP-re de pontos célár jelenleg nincs.

Richter

A Richter szerdán érte el a mindenkori csúcsát, melyet a gyógyszergyártó körüli pozitív hírek is segítettek. „Január 15-én az Európai Gyógyszerügynökség (EMA) Farmakovigilancia Kockázatértékelő Bizottsága (PRAC) az Esmya használatát követő súlyos májkárosodási esetek vizsgálata során arra a következtetésre jutott, hogy nem lehetett megállapítani sem a májkárosodási kockázatnak leginkább kitett betegcsoportot, sem a kockázat csökkentésére irányuló intézkedések körét. Következésképpen  azt javasolta, hogy a készítmények ne maradjanak forgalomban az EU területén.” A hírt követő emelkedés a tegnapi napig tartott és most egy kis korrekciónak lehetünk szemtanúi.

MOL

A MOL árfolyama az olaj erősödésének ellenére már hetek óta esik. A 2480 forintos koronavírus óta csúcsnak számító árfolyamot még január 7-én érte el, azóta az árfolyam gyengélkedik. A jelenlegi szint az elemzők szerint azonban nem egy rossz ársáv, de lenne még hely a növekedésre. Ehhez szükség lenne a magyar gazdaság újraindítására is, de a jelek szerint ezzel még várni kell. A Corvinus Egyetem életéből idén is hiányozhat az üzemeltetésre kapott MOL részvények osztaléka.