Abszolút a Tesla a favorit – Amerikában több Tesla Model Y-t regisztráltak, mint bármilyen más elektromos autóból.

A Tesla trónját nap mint nap újabb és újabb autógyártók próbálják meg elfoglalni, azonban a Tesla továbbra is masszívan vezeti a piacot.

Jelentős fölényben a Tesla

Az Experian adatai szerint 2022 első 5 hónapjában 179 574 darab új Teslát regisztráltak az Amerikai Egyesült Államokban, ami 66 százalékos növekedést jelent 2021 azonos periódusához képest. A dobogó második helyén a BMW végzett, 133 209 új BMW modellt regisztráltak a tengerentúlon, ez 11 százalékos visszaesést jelent. A harmadik helyre a Lexus futott be, 112 296 darab értékesítést követően, ami a tavalyi év azonos periódusához képest 19 százalékos visszaesést jelent.

(www.shutterstock.com)

Érdekesség, hogy a Tesla csak elektromos autókat gyárt, 2021 negyedik negyedévében is a Tesla modellek voltak a legkapósabbak a prémium szegmensben. A BMW és a Lexus is főleg ebben a kategóriában versenyzik, még is csökkennek az eladási számaik. A gazdasásági nehézségek megviselik az autóipart, azonban az elektromos autók iránti kereslet mértéke folyamatosan nő.

Abszolút piacvezető a Tesla

Ha csak az elektromos autók piacát vizsgáljuk, még szembetűnőbb a Tesla fölénye. 2022 első 5 hónapjában 82 880 darab Tesla Model Y-t regisztráltak, ezzel abszolút piacvezetővé vált a modell. A második hellyel szintén a Tesla büszkélkedhet, 74 092 darab Tesla Model 3 talált gazdára. A dobogó harmadik fokára óriási lemaradással a Ford Mustang Mach-E állhatott, mindössze 15 491 darabot regisztráltak a modellből.

(www.shutterstock.com)

A legtöbb autógyártóhoz hasonlóan a Tesla is arról számolt be, hogy a második negyedévben 18 százalékkal kevesebb autót értékesítettek, mint egy évvel korábban. Azonban összességében egyelőre a Tesla vezetőpozíciója megdönthetetlennek tűnik.

Borítókép forrása: www.shutterstock.com