A negyedéves jelentési szezon előtt 3 kritikus nap áll, az S&P 500 index közel negyedét kitevő Big Tech részvények jelentései nagyban meghatározhatják a kereskedés irányát. Emellett a szerdai kamatdöntő ülés és a csütörtöki GDP adatok is meghatározóak lesznek.

Folytatódik a negyedéves jelentési szezon, az izgalmak hamarosan fokozódhatnak az elkövetkező 3 nap alatt. Az Amazon, az Apple, a Google, a Facebook és a Microsoft is ekkor fogja nyilvánosságra hozni negyedéves jelentését.

A Dow Jones Market Data adatai szerint a Big Tech részvények súlya az S&P 500 benchmark index összetételében 23 százalék, az 5 vállalat piaci kapitalizációja durván 7.5 billió dollár. Az érintett részvények árfolyamában történő elmozdulás a piac egészét is megmozgathatja.

A technológiai óriások jelentése kapcsán vegyesek a várakozások, a Snap a múlt héten hozta nyilvánosságra a csalódást keltő negyedéves eredményeit, aminek hatására több mint 30 százalékot zuhant a részvény árfolyama.

A Snap-hez hasonlóan például az Alphabet, és a Meta Platforms bevételeinek is jelentős részét teszik ki a különféle reklámokból, hirdetésekből befolyó pénzek. A befektetők és az elemzők is tűkön ülve várják az érintett cégek negyedéves beszámolóit, egyesek aggódnak, hogy a Big Tech vállalatok is a Snap-hez hasonlóan gyenge eredményeket hozhatnak nyilvánosságra.

Mozgalmas hét vár ránk

A negyedéves jelentési szezon alaposan felpörög a hét során, az S&P 500 komponenseinek közel 35 százaléka, 175 vállalat, a Dow Jones Ipari Átlag komponenseinek 40 százaléka hozza nyilvánosságra negyedéves jelentését ezen a héten. A technológiai óriások mellett olyan nagyvállalatok jelentenek a héten, mint például a Boeing, a Chevron, a Coca-Cola, a McDonald’s vagy a Visa.

(www.shutterstock.com)

A Walmart a hétfői tőzsdezárást követően hozta nyilvánosságra negyedéves eredményeit. A Walmart részvényei több mint 8 százalékos mínuszba fordultak, miután a társaság negatívan módosította az idei nyereségre vonatkozó becslését. A Walmart arra is figyelmeztetett, hogy az infláció jelentősen módosíthatja a vállalatok negyedéves eredményeit.

(www.shutterstock.com)

Jön a Fed kamatdöntő ülése

Az elkövetkező napok fókuszában a negyedéves jelentések mellett a Fed lesz. A hét egyik legfontosabb eseménye a Fed kamatdöntő ülése lesz. A kamatemeléssel kapcsolatosan nagyok az aggályok, jelenleg 75 bázispontos kamatemelést áraz a piac, azonban egyesek 100 bázispontos kamatemelésre spekulálnak. A második negyedévre vonatkozó GDP adatokat csütörtökön hozzák nyilvánosságra, 1.6 százalékos csökkenésről szólnak az előzetes elemzői várakozások. A hét során a kereskedés irányát nagyban befolyásolni fogja a Fed kamatdöntő ülése, a második negyedéves gazdasági adatok, valamint a negyedéves jelentési szezon is. Volatilis napok előtt állnak a tengerentúli börzék.

Borítókép forrása: www.shutterstock.com