Janet Yellen, az Egyesült Államok pénzügyminisztere vasárnap arról beszélt, hogy az orosz-ukrán konfliktus véget érését követően is érvényeben maradhatnak egyes Oroszországgal szembeni amerikai szankciók.

A Wall Street Journal beszámolója szerint Janet Yellen, az Egyesült Államok pénzügyminisztere arról beszélt, hogy egyes, Oroszországgal szembeni amerikai szankciókat akkor is meghosszabbíthatnak, ha Kijev és Moszkva esetlegesen békemegállapodást kötne, véget vetne ezzel a hónapok óta tartó konfliktusnak.

Maradhatnak a szankciók

„Feltételezem, hogy bizonyos békemegállapodásokkal összefüggéseben lehetséges és szükséges lehet egyes szankciók eltörlése, azonban az is elképzelhető, hogy egyes amerikai szankciók a konfliktus lezáródását követően is érvényben maradhatnak” -mondta Janet Yellen pénzügyminiszter.

Yellen kifejtette, hogy a béke esetén is Washingtonnak és a szövetségeseinek felül kellene vizsgálnia a büntetőintézkedéseket, mielőtt bármelyiket is megszüntetnék. „A történtekkel való tekintettel valószínűleg helyénvaló lenne, ha bizonyos szankciók érvényben maradnának.”

Korábbi cikkünkben a február óta dúló háború egyre nagyobb veszteségeiről számoltunk be.

(www.shutterstock.com)