Rendkívüli Hírek:

2024 szeptember 22

Julián Álvarez az ,,isten” – mégis eladták 95 millió euróért

Ki jön, ki megy? A legfontosabb átigazolások és pletykák: ma rekord kilépés a Manchester Citytől, két Bayern ember úton a Premier League-be, és egy német tehetség is mozgásban van.

Az Atlético Madrid leigazolta az argentin világbajnok Julián Álvarezt, ezzel eddigi legdrágább átigazolását hajtotta végre ezen a nyáron. Álvarez a Manchester Citytől érkezik. Spanyol sajtóértesülések szerint a spanyol élvonalbeli klub akár 95 millió euró átigazolási díjat is fizet majd a 24 éves játékosért, aki nem mindig volt alapembere a Man Citynél. Madridban Álvarez hat évre szóló szerződést kap 2030 nyaráig ismertette a spiegel.de hírportál.

Lionel Messi mellett diadalmaskodott

Álvarez Lionel Messi mellett diadalmaskodott a 2022-es katari világbajnokságon, idén pedig megnyerte a Copa Américát. ManCity 2022 januárjában szerződtette a River Plate csapatától, de aztán a 2021/2022-es szezon végéig visszaadta az argentin élvonalbeli klubhoz.

Visszatérése után kétszer lett angol bajnok a Man Cityvel, valamint 2023-ban diadalmaskodott a Bajnokok Ligájában. Álvarez City történetének legdrágább igazolása. Raheem Sterling 2022-es átigazolása a Chelsea-hez 56,2 millió eurót jelentett a klubnak.

A Bayern München hamarosan végrehajtja az első szükséges játékoseladásokat, hogy előrébb tudja vinni a csapatátalakítást. Sajtóértesülések szerint a német rekordbajnok megállapodott a Manchester Uniteddel a középső védő Matthijs de Ligt és a jobbhátvéd Noussair Mazraoui átigazolásáról. A duó várhatóan 60 millió eurót jelent az FC Bayernnek.

A Mainz tehetsége, Gruda

A Mainz tehetsége, Brajan Gruda búcsúzni készül a Mainz 05-től. A „Sky” beszámolója szerint a mainzi csapat már megállapodott az átigazolási díjról a Premier League-ben szereplő Brighton klubbal, ahol a St. Pauli korábbi edzője, Fabian Hürzeler lesz az új edző. A „Kicker” információi szerint is egyértelmű a tendencia. A 20 éves játékos teljes csomagja körülbelül 35 millió euró, plusz a viszonteladási rész.