2024 október 05

Szabad egy táncra? Erre készülj az esküvői táncoktatáson!

Szeretsz táncolni? Tudsz keringőzni, tangózni, vagy éppen a rumba ejt rabul? Ne aggódj, a legtöbben nem vagyunk ezekben profik. Egy oktató, egy (egykori) versenytáncos számára azonban a ritmusra való mozgás maga az élet. Ez pedig számotokra is jól jöhet, ha a nagy napra készültök – megmutatjuk, hogyan!

Miért fontosak a táncórák az esküvő előtt?

Valljuk be: kevesen vannak, akiknek hivatásos, vagy akár csak amatőr táncos múltja van. Partnereddel nem ezekben a berkekben találtatok egymásra, viszont egy hagyományosabb, tánccal egybekötött lakodalmat szeretnétek? Ekkor sem kell kétségbeesnetek: az Esküvőpalota esküvői táncoktatásán elsajátíthatjátok a nyitótánc és a gyertyafényes keringő legfontosabb alapjait. Sőt, akár még ennél is többet! Ha ugyanis igazán szeretnétek elvarázsolni a násznépet, akár egy különlegesebb koreográfiát is megtanulhattok erre az alkalomra. 

Esküvői nyitótánc és gyertyafényes keringő: az esemény fénypontjai

Persze érhető, ha a legfontosabb számotokra az esküvő legfontosabb momentumának, a nyitótáncnak az elsajátítása. Ha pedig egy valóban meghitt ünneplést terveztek, akkor lehet, a keringőt is szeretnétek megtanulni.

De mi is jellemzi ezt a két tánctípust valójában? A nyitótánc egy bensőséges, romantikus tánc, mellyel a pár kifejezi az összetartozását. Ehhez ennek megfelelő, lassú zenét választ a pár. Ezzel nyitja meg az ifjú pár a lakodalmat. A gyertyafényes keringő pedig az esküvő végét jelző zárótáncot jelenti. Ezzel köszönnek meg mindent a friss házasok szüleiknek, így ez egy igen megható része az esküvőnek. A keringőre hagyományosan éjfél körül kerül sor, és általában angol keringővel táncolják. (Ez a bécsi keringő egy lassítottabb verziója.)

Azonban nem csak ez a kétféle esküvői tánc létezik. Hagyományosan még megkülönböztetjük egymástól:

  • a menyasszonytáncot (ez az utolsó tánc a menyasszonynak a menyasszonyi ruhájában, még lányként)
  • a meglepetéstáncot (ami egy humorosabb, a pár által discora vagy countryra előadott koreográfia)
  • valamint a menyecsketáncot is (az új asszony menyecskeruhában bemutatott, első táncát).

Ezért és ebben segíthet sokat egy oktató

Ha valóban szeretnétek minden hagyománynak (vagy legalábbis a legtöbbnek) megfelelni, nincs könnyű dolgotok. A fentieket betanulni nem kevés idő. Ha magatok, kellő tánctudás nélkül vágtok bele, akkor pedig még több. Egy tánctanár ellenben pontosan fel tudja mérni, hozzátok milyen koreográfia illene, és azt is, hogy az hogyan tanulható meg a legkönnyebben.

Amennyiben pedig bármilyen kérdésetek, kérésetek lenne a tánccal kapcsolatban, vele biztos, hogy meg tudjátok beszélni. Így az esküvőtöknek ezen része is tökéletes lehet! Arról nem is beszélve, hogy akár szüleiteket, barátaitokat is bevonhatjátok a tánctanulásba, ezzel egy közös, életre szóló élménnyé varázsolva azt.