Rendkívüli Hírek:

2024 szeptember 20

Csendesen tör előre a Bitcoin

A Bitcoin árfolyama július óta pénteken tudott először újra 30 ezer dollár fölé törni. A hétvégét 29-30 ezer dollár közötti oldalazással töltötte a kriptovaluta. Az új hét kezdetével erőre kapott, a 31 ezer dolláros szintet is megközelítette az árfolyam, jelenleg 30.6 ezer dollár körül jár a jegyzése.

A múlt hét kedvező volt a kriptovaluta befektetők számára. Az S&P 500 1.7 százalékot zuhant a közel-keleti feszültségek közepette. A Barclays Aggregate Bond Index 1.3 százalékot esett, mivel a 10 éves kincstárjegy hozama 5 százalék közelében mozog. Ez egy olyan fontos szint, amelyet 2007 óta nem lépett át.

Ezzel szemben a feszültség közepette az arany és a Bitcoin árfolyama is szép emelkedésbe kapcsolt. Az elmúlt 5 napban a Bitcoin több mint 6 százalékot ugrott. Az elmúlt 1 hónapban több mint 15 százalékkal nőtt meg a kriptovaluta értéke. 2023-ban pedig durván 80 százalékos pluszban van.

A BlackRock vezérigazgatója, Larry Fink a héten egy interjúban a Fox Businessen elmondta, hogy „egyre többen keresnek minőségi alternatív befektetéseket, legyen az állampapír, arany vagy kriptovaluta, attól függően, hogy hogyan gondolkodunk róluk. Én úgy gondolom, hogy a kripto ilyen típusú, az aranyhoz hasonló szerepet fog játszani.”

bitcoin arany hasonlat

Forrás: Marketwatch

Borítókép forrása: www.shutterstock.com