Rendkívüli Hírek:

2024 szeptember 20

Putyin kudarcnak nevezte az ukrán ellentámadást

Vlagyimir Putyin orosz elnök hétfőn „kudarcnak” nevezte Ukrajna ellentámadását.

Vlagyimir Putyin orosz elnök „kudarcnak” nevezte az ukrán ellentámadást hétfőn, a Recep Tayyip Erdogan török elnökkel folytatott megbeszélés után tartott sajtótájékoztatón. „Az ellentámadás megakadása nem szimpla visszaesés, hanem kudarc. Meglátjuk, mi történik ezután. Remélem, hogy pontosan ugyanígy folytatódik.” – emelte ki Vlagyimir Putyin.

Közvetlenül Putyin sajtókonferenciája után, Szergej Sojgu orosz védelmi miniszter egy másik sajtótájékoztatón megismételte az orosz elnök ugyanezen gondolatait. Az orosz védelmi miniszter elmondta, „annak ellenére, hogy az elmúlt 10 napban agresszíven támadtak az ukránok, Ukrajna ellentámadása kudarcot vallott.”

orosz ukrán háború

Váratlan lépés ukrán oldalon

Korábban a nap folyamán Olekszij Reznyikov ukrán védelmi miniszter hivatalossá tette lemondását, és levelet nyújtott be Ruszlan Sztefancsuknak, az ukrán parlament elnökének.

Nukleáris fenyegetés

Ahogyan arról korábbi cikkünkben beszámoltunk, Putyin elnök retorikája a nukleáris fegyverek használatáról az ukrán háború első hete óta egyre intenzívebbé vált. Most viszont szintet lépett Moszkva, miután üzembe helyezett egy fejlett interkontinentális ballisztikus rakétát. Putyin elnök elmondta, hogy ezek után Oroszország ellenségei kétszer is átgondolják majd kivel húznak ujjat.

A szakértők véleménye szerint nagyon valószínűtlen, hogy Oroszország a legerősebb nukleáris fegyvereit használná fel az ukrán háború rendezésére. Sokkal valószínűbb, hogy Moszkva inkább kisebb nukleáris fegyvereket vetne be annak reményben, hogy elérjék az adott csatatéri céljaikat. Azonban a szakértők arra is figyelmeztetnek, hogy amint kilövik az első nukleáris fegyvert a heves reakciók féken tartása nagyon nehéz lesz.

Forrás: Teletrader

Borítókép forrása: www.shutterstock.com