2024 október 02

Jött a jelentés- Szárnyal a Pepsi árfolyama

Meglepte a befektetőket a PepsiCo jelentése, amely a vártnál jobb eredményeket és profitelőrejelzést tartalmazott. Úgy néz ki, hogy a cégnek sikerült áthárítani a fogyasztókra az emelkedő költségek terheit.

Legyőzött előrejelzések

A PepsiCo a következő 3 hónap nyereségét részvényenként 2,09 dollárra becsülte, ami 12,4%-kal magasabb az előző év azonos időszakához képest, és 13 centtel meghaladja a szakértők előrejelzését. A PepsiCo közlése szerint a teljes csoport bevételei 10,3%-kal 22,32 milliárd dollárra emelkedtek, ami ismét felülmúlta az elemzők 21,73 milliárd dolláros előrejelzését. Az italokból származó bevételek 10,4%-kal 6,755 milliárd dollárra emelkedtek. A második negyedévben az összárak 15%-al lettek magasabbak a tavalyihoz képest.

A 2023-as pénzügyi évre tekintve a PepsiCo azt mondta, hogy 10% körüli bevétel növekedést vár, ami felülmúlja a korábbi 8%-os előrejelzést. Eközben az éves alapnyereségre vonatkozó előrejelzését 7,47 dollár/részvényre emelte.

„Nagyon elégedettek vagyunk a második negyedévi teljesítményünkkel, mivel üzleti lendületünk továbbra is erős – mondta Ramon Laguarta vezérigazgató. „Erős teljesítményünk és a stratégiai prioritásaink terén elért előrehaladásunk bizakodással tölt el bennünket. Hisszük, hogy azok a befektetések, amelyeket azért teszünk, hogy a pep+ győzelemmel még gyorsabb, még erősebb és még jobb szervezetté váljunk, beválnak.”.

Forrás: thestreet.com

Képek forrása: shutterstock