Rendkívüli Hírek:

2024 szeptember 21

Orosz tiltólista – amerikaiak kerültek fel rá, közük van az exelnök is

Oroszország megtiltotta az országba való belépést 500 amerikai állampolgárnak, a tiltólistára kerülők között van Barack Obama is.

Az orosz külügyminisztérium péntek este bejelentette, hogy az Amerikai Egyesült Államok Moszkva elleni szankcióira válaszul Moszkva 500 amerikai állampolgárnak megtiltotta a beutazást az országba.

Oroszország Moszkva
(www.shutterstock.com)

„Válaszul a Joe Biden kormánya által bevezetett Oroszország ellen irányuló szankciókra 500 amerikai állampolgár számára megtiltjuk az Orosz Föderációba való belépés jogát.” – közölték.

Barack Obama volt amerikai elnök is azok között van, akik felkerültek az orosz tiltólistára. Az exelnök 499 honfitársával együtt immáron nem léphet be Oroszországba. „Az oroszellenes szankciók Washington terve szerint arra irányulnak, hogy Oroszországnak maximális kárt okozzanak, személyesen érintve országunk tisztviselőit és egyszerű állampolgárait is.” – közölte az orosz külügyminisztérium.

Korábban a nap folyamán a G7 csúcstalálkozón újabb Moszkva elleni szankciókat jelentettek be. A G7-csoport külügyminiszterei már áprilisban bejelentették, készek az Oroszország elleni szankciók fokozására.

Forrás: Teletrader

Borítókép forrása: www.shutterstock.com – a kép illusztráció