Rendkívüli Hírek:

2024 szeptember 21

Orosz gépek bukkantak fel Alaszka térségében

Az USA beszámolója szerint 6 darab orosz felségjelzésű repülőgépet azonosítottak be Alaszka közelében.

A North American Aerospace Defense Command (NORAD) vasárnap hajnalban nyilvánosságra hozott egy jelentést, melyből kiderült, hogy május 11-én 6 darab orosz repülőgépet azonosítottak be „Alaszka légvédelmi azonosítási zónáján belül vagy annak a közelében.”

A NORAD mozaik szó az észak-amerikai légvédelmi parancsnokságot takarja, ami egy egyesített katonai szervezet az Amerikai Egyesült Államok és Kanada részvételével. A NORAD katonai felügyeletet, szuverenitást és védelmet nyújt az észak-amerikai légtérben.

„Az orosz repülőgépek a nemzetközi légtérben maradtak, és nem léptek be az amerikai vagy kanadai szuverén légtérbe” – áll a NORAD hétvégi közleményében. Megjegyezték, hogy az orosz a repülőgépeket az Alaszkában zajló „nagyszabású amerikai katonai kiképzési műveletekkel” egy időben észlelték.

Ennek ellenére a jelentés szerint nem kell aggódni. A közlemény szerint ugyanis az „orosz aktivitás az észak-amerikai légtérben rendszeresen előforduló tevékenység és ezáltal az incidens sem tekinthető fenyegetésnek.”

(www.shutterstock.com)

Forrás: Teletrader

Borítókép forrása: www.shutterstock.com