Rendkívüli Hírek:

2024 szeptember 20

Dollár – az irány továbbra is lefele?

Ismét 360 forint alá került a dollár és az OTP elemzője szerint a csökkenés folytatódhat. Sok minden történt az amerikai valuta életébe, nézzük a legfontosabbakat, illetve, hogy mi várhat még rá.

Kezdjük Amerikával

Amerika a dollár legmeghatározóbb tényezője, ez meg is látszott az árfolyamon, hiszen fontos adatok érkeztek a tengeren túlról. Az Egyesült Államok közzé tette fogyasztói inflációját, amely a vártnál kicsit rosszabban, de amúgy jól alakult. A piac emelkedett, a dollár pedig gyengült.

Mi a helyzet a forinttal?

A forint egy erős időszakát éli, mind az euró mind a dollárral szemben. Egy éve nem járt ilyen szinteken az árfolyam, ezzel jócskán ledolgozva a 2022-es emelkedést.

Az OTP bank elemzője szerint ” A fő csökkenő trend kétszeri tesztelése ellenére sem tört. Az indikátorok már jeleznek kimerülésére utaló jeleket, emiatt a további forint long nyitás már nem a legjobb ötlet.”

Az elemző szerint nincs nagy lehetőség komolyabb emelkedésre ” Ha meg is törne a trend, inkább a csökkenő hullámokban érdemes csak forint ellen menni, mert nagy potenciállal az emelkedés nem kecsegtet. Jobb eladási helyet a 390,6-tól felfele találhatunk”.

Ellenállásnak a 406-os szintet jelölte ki. Támasznak pedig a 343-asat.

Euró és dollár

A dollár és euró párharca az elmúlt napokban meglepetéseket hozott. Volt részünk esésben és emelkedésben is. A szakértő szerint „Az EURUSD korrekciós fázisát tölti már több, mint egy hete. Közelítünk a fő emelkedő trendhez, így lassan újra érdemes lesz a vételi oldalon is figyelőállásba kerülni”.

Ellenállásnak a 1,0986, míg támasznak az 1,0509-es szinteket jelölte meg.

Forrás: otpbank.hu

A jelen cikkben leírt információk, elemzések a szerző magánvéleményét tükrözik. A jelen cikkben leírtak nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (a továbbiakban: Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást. Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a jelen cikk nem vállalkozik és nem is alkalmas. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon személyes befektetési tanácsadóval!