Rendkívüli Hírek:

2024 szeptember 24

Rekordmagas célárak érkeztek a Teslára

A Tesla elemzői célára új magasságokba kúszott. Az elmúlt napokban kettő, Ázsiában tevékenykedő elemző is 1400 dollár fölötti célárat közölt. Jól látszik, hogy a Tesla szerepe már a világ összes táján meghatározó.

Zhu Ye a China Securities elemzője 1485 dolláros célár mellett vételre ajánlja a papírt. Park Yeon-Ju a Mirae Securities elemzője korábbi 937 dolláros célárát 1466 dollárra növelte, ő is vételre ajánlja a Teslát. A célárak elérése közel 1.5 billió dolláros piaci kapitalizációt jelentenének a Teslának.

A FactSet adatai szerint a korábbi legmagasabb egy éves célár a Teslára 1400 dollár volt. Dan Ives a Wedbush Securities elemzője a múlt héten 1000 dollárról 1400 dollárosra módosította a Teslára vonatkozó egy éves célárát. Philppe Houchois, a Jefferies legoptimistább elemzője is 1400 dollárra várja a Teslát. Az elemzők átlagos célára 1164 dollár a Teslára.

A Bloomberg szerint Zhu Ye Pekingben dolgozik és az EV szektor szereplőit elemzi, Park Yeon-Ju Koreában él, és a Teslán kívül szinte csak a koreai autópiac szereplőivel foglalkozott eddig.

Az, hogy már a keleti országokból is különféle elemzések érkeznek a Teslára, azt sugallhatja, hogy a Tesla hatással van globálisan az egész autóiparra.

Globálisan is egyre népszerűvé válnak az elektromos vagy hibrid hajtással szerelt járművek, a hagyományos, nagymúltú autógyártók több milliárd dollárokat szánnak EV-k fejlesztésére, míg mellettük kifejezetten nagy népszerűségnek örvendenek a különféle EV startupok.

A Tesla jelenleg a világ legértékesebb autógyártója, az EV forradalom úttörője. A Tesla Model S-t még 2012-ben mutatták be, az évek múlásával egyre nagyobb és nagyobb népszerűségnek örvendtek a Tesla modellek.

Tesla Model S

A Tesla a tegnapi kereskedési napot 5.09 százalékos erősödést követően 1136.99 dolláron zárta, ezzel az elmúlt hat hónap során 81.85 százalékkal nőtt a Tesla részvények értéke. A papír idén több mint 60 százalékos pluszban van.

Forrás: Barron’s