2024 július 21

Ugrik a Rivian árfolyama

A hétfői tőzsdenyitást követően több mint 15 százalékos pluszba fordult a Rivian, miután az elektromos autógyártó második negyedéves szállítási számai felülmúlták a várakozásokat.

Erősen nyitotta a hetet a Rivian, több mint 16 százalékos pluszban is járt a papír. Jelenleg 13 százalék körüli pluszban jegyzik a részvényt. A nagyobb mértékű kiugrás hátterében az állt, hogy a Rivian nyilvánosságra hozta a második negyedéves szállítási számait, amely várakozásokon felül alakult.

A vállalat az illinois-i gyártósoráról 13 992 darab elektormos jármű gurult le a június 30-án lezárult három hónapos periódusában. Az idei második negyedév során összesen 12 640 darab autót szállítottak le újdonsült tulajdonosaiknak.

elektromos Rivian

Korábban, ahogyan arról mi is beszámoltunk, az elektromos járműgyártó bejelentette, hogy megállapodott a Tesla-val. Így a Rivian tulajdonosok is használatba vehetik a Tesla Supercharger-hálózatát az Amerikai Egyesült Államokban és Kanadában. A töltési folyamat megkönnyítésének érdekében jövőre érkezik egy adatper, amely lehetővé teszi, hogy a Rivian R1T és R1S modelljeit a Tesla Supercharger hálózatán töltsék.

„Izgatottan várjuk a Teslával való együttműködést. Az ilyen együttműködések nagyban segítik a világot a szén-dioxid-semlegesség felé vezető úton.” RJ Scaringe, az autógyártó vezérigazgatója elmondta, hogy „a North American Charging Standard (észak-amerikai töltési szabvány rendszer) elfogadása lehetővé teszi jelenlegi és jövőbeli ügyfeleink számára, hogy használatba vegyék a Tesla Supercharger-hálózatát, miközben folytatjuk a Rivian Adventure Network kiépítését.” 2025-től kezdődően a Rivian alapfelszereltségként fogja beépíteni az R1 és a hamarosan megjelenő R2 modellekbe az észak-amerikai töltési szabvány (NACS) töltőportjait.

elektromos Rivian

Forrás: Teletrader

Borítókép forrása: www.shutterstock.com