2023 december 03

Rivian: „használhatjuk a Tesla töltőit”

Megszületett a döntés: A Rivian 12 ezer darab Tesla töltőhöz kap hozzáférést az Amerikai Egyesült Államokban és Kanadában.

A Rivian Automotive kedden bejelentette, hogy megállapodást kötött a Teslával. Az egyezség értelmében a Rivian tulajdonosok elvileg mostantól használhatják a Tesla Supercharger-hálózatát az Amerikai Egyesült Államokban és Kanadában. A töltési folyamat megkönnyítésének érdekében jövőre érkezik egy adatper, amely lehetővé teszi, hogy a Rivian R1T és R1S modelljeit a Tesla Supercharger hálózatán töltsék.

Tesla

„Izgatottan várjuk a Teslával való együttműködést. Az ilyen együttműködések nagyban segítik a világot a szén-dioxid-semlegesség felé vezető úton.” RJ Scaringe, a Rivian vezérigazgatója elmondta, hogy „a North American Charging Standard (észak-amerikai töltési szabvány rendszer) elfogadása lehetővé teszi jelenlegi és jövőbeli ügyfeleink számára, hogy használatba vegyék a Tesla Supercharger-hálózatát, miközben folytatjuk a Rivian Adventure Network kiépítését.”

2025-től kezdődően a Rivian alapfelszereltségként fogja beépíteni az R1 és a hamarosan megjelenő R2 modellekbe az észak-amerikai töltési szabvány (NACS) töltőportjait.

Forrás: Teletrader

Borítókép forrása: www.shutterstock.com