2024 február 29

Ez lehet a piac jövője

Ezt azt jelenti, hogy viszonylag nagyobb szabad terük lesz a döntéshozásban, mivel nem lesz republikánus ellensúly. Ezt több gazdasági és politikai kérdést is felvet, többek között azt is, hogy Biden adóterve mennyiben befolyásolja majd a nagyvállalatok bevételeit és árfolyamait, milyen hamar születik döntés a megújulóenergiaforrást igénylő járművek bevezetéséről, illetve a legalizációról, dekriminalizációról.

Lényeges különbség a legalizálás és a dekriminalizáció között, hogy utóbbi esetben az elkövető felelősségre vonható, ellentétben a legalizálás esetében, viszont a felelősségre vonás sokkal enyhébb, mint azokban az állomokban, ahol teljesen illegális. 

Az ilyen legalizációs folyamatokat kereső befektetők, és a marihuánával foglalkozó cégek körében egyértelműen az amerikai piac teljes megnyílása lenne a nagy lehetőség, mivel felmérések szerint népességarányosan sokkal több ember fogyasztja a THC termékeket, mint bárhol máshol a világban. 

Érdemes lehet már pre-marketon is figyelni a marihuánával foglalkozó cégek részvényeit, hogy hogyan reagálnak az eredményre. Az biztos, hogy már a tegnapi napon is jó hangulat uralkodott mind a piacon, mind a marihuána cégek körében, ami inkább szektorspecifikus volt, mintsem általános piaci hangulat.