2024 május 27

NAVIGATOR Nyrt.- Tájékoztatás új részvények jegyzésének lezárásáról és tőkeemelés elhatározásáról

Eredményes jegyzéssel, jelentős tőkebevonással indítja az évet a NAVIGATOR Investments

2024. január 10-én sikeresen zárult a NAVIGATOR Investments Nyrt. tőkebevonása, melynek során a Budapesti Értéktőzsde Xtend platformján jegyzett társaság zártkörű formában, magán- és jogi személyeket egyaránt megszólítva 370 millió Ft összértékű részvénykibocsátással tovább erősíti stratégiai céljainak megvalósítását.

A tranzakció keretében összesen 5.138.889 darab új részvény kerül tavasszal a BÉT Xtend parkettjére. Ezzel egy időben a közkézhányad 14,16%-ról 24,95%-ra, az alaptőke pedig 408.993.890 Ft-ra emelkedik majd. Az új, egyenként 10,- Ft névértékű és 72,- Ft kibocsátási értékű részvények a korábbiakban kibocsátott törzsrészvényekkel mindenben megegyező jogokat biztosítanak majd.

Az ipari termelésre fókuszáló cégcsoport célja a közeljövőben további, elsősorban generációváltással küzdő cégek felvásárlása és integrálása – kihasználva a szinergiákat a portfólióban található tagvállalatok között. A társaság stratégiájában az organikus növekedés mellett 3-4 akvizíció végrehajtása szerepel a következő évekre, melyekkel az árbevétel meghaladhatja az évi 10 milliárd Ft-ot, miközben az EBITDA a
becslések szerint 1,5 milliárd Ft fölé emelkedne. A tranzakciókhoz jelenleg is folyik a potenciális célpontok vizsgálata, a NAVIGATOR szakmai csapata eddig több mint 50 céget vizsgált meg.

A 2022-es tőkeemeléshez hasonlóan úgy vélem, hogy most is helytálló az a kijelentés, hogy nehéz piaci környezetben sikerült közel 1 millió euró értékben friss tőkét bevonnunk. A NAVIGATOR csapatának nevében köszönöm a befektetők bizalmát, akik a menedzsmenten és a jelenlegi tagvállalatokon túl a generációváltás tőzsdei sztorijának további építésébe invesztáltak. Nem titkolt célunk, hogy további akvizíciók révén skálázzuk a cégcsoportot, immár új tulajdonostársakkal a fedélzeten. A növekedési stratégiánkat követve erre akár már 2024 első félévében sor kerülhet.” – nyilatkozta Jutasi Zoltán, a NAVIGATOR Investments alapítója, Igazgatóságának elnöke.