2024 április 22

GFM: a családok védelme a pénzügyi tudatosságnál kezdődik

A családok védelme a pénzügyi tudatosságnál kezdődik – mondta a gazdaságfejlesztési miniszter Szolnokon, ahol egykori középiskolájában, a Verseghy Ferenc Gimnáziumban tartott előadást a tanulók számára a Pénz7 rendezvénysorozat keretében.

A Gazdaságfejlesztési Minisztérium (GFM) azt közölte pénteken az MTI-vel, hogy Nagy Márton felhívta a diákok figyelmét a digitális biztonság és a pénzügyi tudatosság fontosságára. Kiemelte, hogy a pénzügyekben is a veszélyek, válságok korát éljük, bankok mennek tönkre, sorozatosak a visszaélések, így mindnyájunknak „résen kell lennie”. „A családok védelme e tekintetben a pénzügyi tudatosságnál kezdődik, így mindenre fel kell készülnünk, folyamatosan képezni kell magunkat” – hangsúlyozta a tárcavezető a közlemény szerint. Közölték, az előadást követően a gazdaságfejlesztési miniszter a város polgármesterével folytatott tárgyalást, ahol áttekintették az aktuális gazdasági helyzetet, fejlesztéseket, különös tekintettel a Modern Város Programra.

Az egyeztetésen Szalay Ferenc polgármester, Berkó Attila főispán, Hubai Imre a Vármegyei Közgyűlés elnöke, Tasnádi Zoltán önkormányzati képviselő és Sebestyén Ildikó címzetes főjegyző vett részt. Nagy Márton a tárgyalást megelőzően hangsúlyozta, hogy Szolnok rendkívül nagy utat tett meg az elmúlt években, elismerésre méltó a polgármester és a város vezetőinek munkája. A város gazdasága folyamatosan fejlődik, a munkaerőpiac stabil – tette hozzá. A miniszter kiemelte a vállalkozásfejlesztés és a munkahelyteremtés szükségességét. Mint megfogalmazta, folyamatosan keresni kell az előrelépési lehetőségeket, gondolva az iparfejlesztésre, a tőkevonzó képességre és az új beruházásokra – áll a GFM közleményében.